Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss
15/05/2007

II Premi de Periodisme Joan Gomis

Per segon any consecutiu, Cristianisme i Justícia, Justícia i Pau, Fundació per la Pau, Fundació Cultura de Pau i les revistes Foc Nou i El Ciervo convoquen el Memorial Joan Gomis per mantenir viva la memòria de la figura de Joan Gomis i el seu exemple de compromís a favor de la pau, els drets humans, l’eliminació de la pobresa i les desigualtats Nord-Sud.

Aquest Premi de Periodisme solidari reconeix les obres periodístiques en català i en castellà que tractin sobre persones, institucions o col·lectius que lluitin contra les desigualtats Nord-Sud, la pobresa i l’exclusió social i que destaquin pel seu compromís o activitats en favor de la solidaritat, la pau, els drets humans i l’entesa entre cultures i religions.

Les distincions s’atorgaran en dues modalitats: obres inèdites i obres publicades o emeses.

En la modalitat d’obres inèdites s’hi podran presentar textos periodístics de qualsevol gènere (article, entrevista, reportatge…) que no hagin estat publicats i amb una extensió no superior a les 2.000 paraules. S’atorgarà un premi de 2.000 Euros a l’obra premiada que també es publicarà a les revistes El Ciervo i Foc Nou.

En modalitat d’obres publicades es premiarà una obra periodística publicada o emesa per qualsevol mitjà, escrit o audiovisual, a partir del 30 de juny de 2006. En aquest cas el premi serà de 1.000 Euros i tant l’autor com les institucions de les que tracti l’obra rebran un diploma acreditatiu que reprodueix una il·lustració de Joan Gomis.

La data límit d’admissió d’originals i candidatures en ambdues modalitats finalitza el 15 de juliol de 2007. El Memorial se celebrarà en un acte de lliurament dels premis que es convocarà a la tardor del 2007 en record de l’aniversari de la mort de Joan Gomis.

Joan Gomis Sanahuja (10 de juny de 1927- 29 de setembre de 2001) va ser president de Justícia i Pau de Barcelona des del 1976 fins a la seva mort. També va presidir Justícia i Pau d’Espanya, la Federació Catalana d’ONG per al Desenvolupament i la Federació Catalana d’ONG per la Pau. Va participar en diverses missions de drets humans a Amèrica, Àsia i Àfrica. També va ser director de l’ICESB. El 1951 va ser un dels fundadors de la revista El Ciervo i va ser-ne sots-director fins el 1971. Va col·laborar en diversos mitjans de comunicació i va publicar llibres com “Un jueu a Natzaret”, “Leon Rugiente”, “Desitjada Sumatra”, “La lluita pels drets humans” i les “Memòries cíviques”. També va dedicar-se a la il·lustració gràfica i a la pintura. Entre altres distincions va rebre els premis Carles Cardó i Francesc Eiximenis de narrativa, el Serra i Moret d’assaig, i el Memorial Joan XXIII per la seva tasca a favor de la pau.

Descarrega’t les bases del concurs a (pdf, 370 Kb)

Per a més informació, podeu trucar al 93 200 51 45 (Revista El Ciervo)