Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss
12/03/2008

III Premi de Periodisme Joan Gomis

Cristianisme i Justícia, Justícia i Pau, Fundació per la Pau, Fundació Cultura de Pau i les revistes Foc Nou i El Ciervo convoquen per tercer any consecutiu el Memorial Joan Gomis. Aquest guardó premia textos periodístics relacionats amb la pau, els drets humans, la pobresa i les desigualtats Nord-Sud.

El Memorial Joan Gomis es convoca des de l’any 2006 amb l’objectiu de recordar la figura de Joan Gomis i el seu compromís i treball en favor de la pau i els drets humans i contra la pobresa, l’exclusió social i les desigualtats Nord-Sud. Aquest Premi de Periodisme reconeix les obres periodístiques en català i en castellà que tractin sobre persones, institucions o col·lectius que treballen en aquests àmbits solidaris i que destaquin per les seves activitats i compromís.

Les distincions s’atorgaran en dues modalitats: a) obres periodístiques inèdites en català i castellà, i b) trajectòries periodístiques i obres publicades o emeses.

a) En la modalitat d’obres periodístiques inèdites s’hi podran presentar textos periodístics de qualsevol gènere (article, entrevista, reportatge…) que no hagin estat publicats i amb una extensió no superior a les 2.000 paraules. S’atorgarà un premi de 2.000 Euros a l’obra premiada que també es publicarà a les revistes El Ciervo i Foc Nou.

b) En modalitat d’obres publicades es premiarà una trajectòria periodística que posi en relleu el seu compromís solidari o una obra publicada o emesa per qualsevol mitjà, escrit o audiovisual, a partir del 30 de juny de 2007. En aquest cas el premi serà de 1.000 Euros i tant l’autor com les institucions de les quals tracti l’obra rebran un diploma acreditatiu amb una il·lustració de Joan Gomis.

La data límit d’admissió d’originals i candidatures en ambdues modalitats finalitza el 10 de juliol de 2008. El Memorial se celebrarà en un acte de lliurament dels premis que es convocarà a la tardor de 2008 en record de l’aniversari de la mort de Joan Gomis.

Joan Gomis Sanahuja (10 de juny de 1927- 29 de setembre de 2001) va ser president de Justícia i Pau de Barcelona des del 1976 fins a la seva mort. També va presidir Justícia i Pau d’Espanya, la Federació Catalana d’ONG per al Desenvolupament i la Federació Catalana d’ONG per la Pau. Va participar en diverses missions de drets humans a Amèrica, Àsia i Àfrica. També va ser director de l’ICESB. El 1951 va ser un dels fundadors de la revista El Ciervo i va ser-ne sots-director fins el 1971. Va col·laborar en diversos mitjans de comunicació i va publicar llibres com “Un jueu a Natzaret”, “Leon Rugiente”, “Desitjada Sumatra”, “La lluita pels drets humans” i les “Memòries cíviques”. També va dedicar-se a la il·lustració gràfica i a la pintura. Entre altres distincions va rebre els premis Carles Cardó i Francesc Eiximenis de narrativa, el Serra i Moret d’assaig, i el Memorial Joan XXIII per la seva tasca a favor de la pau.

Descarrega’t les bases del concurs a (pdf, 350 Kb)