Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss

Informes

Aquí teniu en format pdf els informes que hem editat en els darrers temps a FundiPau.

En la majoria dels casos, es poden adquirir les versions en paper al local de FundiPau, o bé a través de la nostra botiga on-line.

Aprenentatges pendents arran de la guerra a Ucraïna

A través de les aportacions de diverses persones expertes en la temàtica, aquesta publicació apunta algunes respostes als interrogants generats al voltant de la guerra a Ucraïna. S’analitza el conflicte, aspectes del militarisme, la concepció de seguretat dominant i les possibles alternatives, i les conseqüències del conflicte en matèria de migració i gènere, entre d’altres. També es presenten exemples de bones pràctiques.

 

Armes nuclears. Tractat de prohibició, en vigor. Obligacions. Suports

Informe de FundiPau i de la Campanya Internacional per a l’Abolició de les Armes Nuclears (ICAN) sobre el camí recorregut pel Tractat sobre la Prohibició de les Armes Nuclears des de la seva aprovació el 2017, l’entrada en vigor el 2021, les obligacions que comporta i els suports amb què compta.

 

Armas nucleares. Tratado de prohibición, en vigor. Obligaciones. Apoyos

Informe de FundiPau y la Campanya Internacional para la Abolición de las Armas Nucleares (ICAN) sobre el camino recorrido por el Tratado sobre la Prohibición de las Armas Nucleares desde su aprovación en 2017, la entrada en vigor en 2021, las obligaciones que comporta y los apoyos con los que cuenta.

 

Indústria militar, comerç d’armes, despesa militar i armes nuclears

Informe de FundiPau que recull les anàlisis i dades del SIPRI sobre armaments, desarmament i seguretat internacional del 2019.

 

 


Industria militar, comercio de armas, gasto militar y armas nucleares

Informe de FundiPau que incluye los análisis y datos del SIPRI sobre armamentos, desarme y seguridad internacional de 2019.

 

Armes nuclears. Campanya ICAN, tractat de prohibició, Premi Nobel de la Pau 2017
Informe de la Campanya Internacional per a l’Abolició de les Armes Nuclears (ICAN) sobre el procés que ha portat al tractat de prohibició i el reconeixement amb el Premi Nobel de la Pau. Traduït i adaptat per FundiPau.

 

Armas nucleares. Campaña ICAN, tratado de prohibición, Premio Nobel de la Paz 2017
Informe de la Campaña Internacional para la Abolición de las Armas Nucleares (ICAN) sobre el proceso que ha llevado al tratado de prohibición y el reconocimiento con el Premio Nobel de la Paz. Traducido y adaptado por FundiPau.

 

Catàstrofe humanitàriaCatàstrofe humanitària
Nova publicació de la Campanya Internacional per a l’Abolició de les Armes Nuclears (ICAN), traduïda per FundiPau. Posa de manifest les greus i irreversibles conseqüències humanitàries i ecològiques que suposaria l’explosió d’una sola arma nuclear.I n’hi ha 17.000 d’actives al planeta.

 

nuclearsCap a l’abolició de les armes nuclears
Document que recull diversos materials de la Campanya Internacional per a l’Abolició de les Armes Nuclears (ICAN). Una primera part situa el problema i una segona ofereix un recull de valoracions al voltant de la celebració de la conferència de revisió del TNP que es va celebrar el mes de maig de 2010 a la ciutat de Nova York. També tenim la versió en castellà.

 

El procés d'OsloEl procés d’Oslo
Coincidint amb les mobilitzacions que es van dur del 29 de maig al 4 de juny de 2009, FundiPau va publicar l’informe ‘El Procés d’Oslo. La campanya internacional per a la prohibició de les bombes de dispersió’. Aquest informe, redactat per l’investigador Javier Alcalde, detalla els antecedents i el procés que en poc més de dos anys ha portat a l’aprovació d’un tractat internacional que prohibeix les bombes de dispersió.

 

Violència armadaViolència armada: la crisi mundial
FundiPau va publicar aquest informe de IANSA amb motiu de la celebració de la tercera Reunió Bianual d’Estats per a la implementació del Programa d’acció de les Nacions Unides sobre les armes lleugeres a Nova York del 14 al 18 de juliol de 2008.

 

peces perdudesLes peces perdudes
Document que recull un resum amb les recomanacions més importants del document Missing pieces, una guia per reduir la violència armada a través de l’acció parlamentària. Publicat el juny de 2008.

 

superviventsSupervivents
En el marc de la Setmana Mundial d’Acció contra la Violència Armada al juny de 2007, FundiPau va publicar la traducció en català de l’informe ‘Supervivents. Testimoni de dones afectades per la violència armada’, on setze dones d’arreu del món ofereixen la seva experiència sobre els efectes devastadors de les armes lleugeres.

 

2006: L'any per a controlar les armes2006: l’any per controlar la crisi de les armes
Versió catalana de l’informe editat per IANSA l’any 2006 sobre la proliferació de les armes lleugeres.