Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss
18/04/2007

Investigació per la vida i no per la mort

 

Tarragona, pateix un procés de militarització des de l’any 1997 amb motiu de la visita del JFK i la campanya institucional per convèncer la ciutadania dels beneficis econòmics que comportarien les visites i per aconseguir que Tarragona esdevingués seu logística dels vaixells de guerra de la VIa Flota dels EUA i de l’OTAN. Als vaixells de guerra, van seguir les xerrades dels marines en Centres Cívics, la instal·lació de campaments militars al port per facilitar les maniobres Dinamic Mix, el pas per Tarragona de trens amb material militar i, ara, la celebració del 23è Congrés Internacional de Balística amb el suport del Palau de Congressos i el Patronat Municipal de Turisme.

650 congressistes (industrials, professionals, “científics”…), convocats per IBC, associació que compta amb socis com el Laboratori d’Investigació d’armament dels EUA, amb NDIA (National Defense Industrial Association), RAFAEL (armament development authority Ltd) d’Israel, etc., i per la Universitat Politècnica de Madrid, debaten, entre el 16 i el 20 d’abril, sobre armaments, sobre un negoci que acabarà proporcionant patiment i mort. A diferència d’altres actes, publicitats a dojo, quasi ningú s’ha assabentat de la celebració del Congrès i a qui ha preguntat se li ha contestat que era informació reservada o que els estands no es podien visitar.

Mentre cada 7 segons mor un infant de gana, els empresaris, professionals i “científics” necessaris perquè els exèrcits matin més i millor, gaudeixen de la ciutat i de les visites culturals i gastronòmiques que els ha preparat el Patronat Municipal de Turisme.

Gent de la Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau, convençuts que el sistema militar, poderosa màquina productora i, a la vegada, consumidora d’armes i estratègies perquè unes persones dominin a d’altres, està produint ja, ni que sigui pel desviament de recursos econòmics d’àrees que necessiten atenció urgent, estralls en la humanitat i en el seu entorn, han fet acte de presència, aquesta tarda davant les portes del Palau de Congressos, enmig d’un potent dispositiu de seguretat privada, per distribuir octavetes informatives entre congressistes i ciutadania amb una pancarta que, en anglès i en català, reclamava investigació per a la vida i no per a la mort. Posteriorment s’han desplaçat davant les oficines del Patronat de Turisme per denunciar la connivència amb el Congrés.

Tarragona, 19 d’abril de 2007

Web de la Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau