Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss
14/07/2014

IX Memorial Joan Gomis

Obert el període d’admissió d’obres i candidatures

Bases del premi

Nota de prensa en castellano

Un any més, es convoca el premi de periodisme solidari Memorial Joan Gomis, que enguany arriba a la novena edició.  El premi, integrat per membres de Cristianisme i Justícia, Justícia i Pau, FundiPau, Fundació Cultura de Pau, la Facultat de Comunicació de la Universitat Ramon Llull, Foc Nou i El Ciervo, promou el periodisme solidari que faci referència a persones, institucions o col·lectius que lluiten contra les desigualtats, la pobresa i l’exclusió social.

Sota aquest criteri es premia, amb 1.500 euros cadascuna, dues modalitats: obres periodístiques i trajectòries periodístiques. A més a més, les revistes El Ciervo i Foc Nou es faran ressò de les carreres dels guanyadors publicant una entrevista, i els guanyadors rebran un diploma acreditatiu amb una il·lustració de Joan Gomis.

El termini d’admissió d’originals i candidatures és el 30 de juliol de 2014 i s’han de lliurar per correu electrònic a la direcció memorialjoangomis@elciervo.es. Cal en tots els casos incloure les dades personals i de contacte dels autors.

Aquest premi periodístic pretén mantenir viva la memòria de la figura de Joan Gomis Sanahuja (10 de juny de 1927- 29 de setembre de 2001), president de Justícia i Pau de Barcelona des del 1976 fins a la seva mort. Joan Gomis també va presidir Justícia i Pau d’Espanya, la Federació Catalana de ONG per al Desenvolupament i la Federació Catalana d’ONG per la Pau.