Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss
04/06/2014

Jornada de debat sobre Síria, dissabte a Barcelona

Dissabte, 7 de juny, al Centre Cívic La Sedeta, de 17.00 a 21.00h (c./ Sicília 321, Barcelona).

La lluita contra el règim de Baixar al-Assad a Síria ha costat ja més de 160.000 morts. Qui són els que s’enfronten al règim i per què? Com s’organitzen? Quin és el paper de les grans potències en el joc regional? Què queda dels manifestants que sortien al carrer per reclamar llibertat i justícia social? Com és que la revolució siriana ha quedat tan aïllada?

Ho debatrem amb testimonis d’excepció, periodistes i activistes que han estat a Síria i explicaran allò què han vist. Marc Marginedas, periodista d’El Periódico; Samar Yazbek, escriptora siriana exiliada a París; Zozan Alosh, representant del PYD kurd i Zaki Alrifai, de l’Associació sirio-catalana per la llibertat i la Democràcia. En acabar farem un piscolabis solidari.

L’acte està organitzat per FundiPau (Fundació per la Pau), Sodepau, l’Associació Sírio-Catalana per la Llibertat i la Democràcia i Lluita Internacionalista, en el marc del Comitè de Solidaritat amb el Poble Sirià.

Les ponents que viatgen a Barcelona especialment per aquestes jornades estan disponibles per a entrevistes divendres a la tarda i dissabte al matí. També podeu comptar amb Zaki Alrifai, de l’Associació sirio-catalana per la Llibertat i la Democràcia.

Samar Yazbek, periodista i escriptora siriana

Nascuda el 1970 a Jable, al si d’una família alauita. Va estudiar literatura àrab i ha publicat una obra variada que comprèn novel•les, contes i guions cinematogràfics. També és periodista en la premsa escrita, ha produït documentals i en el passat va crear un diari feminista online anomenat  “Dones de Síria”.

Ha participat activament a la revolta contra el règim de Bashar el-Assad des de 2011. Empresonada en diverses ocasions, va haver d’abandonar el país quan va ser amenaçada de mort per haver denunciat els maltractaments als manifestants. Es va refugiar a París l’agost de 2011 amb la seva filla. Des d’aleshores no ha deixat de denunciar les tortures i assassinats que pateix el poble i la insurgència siriana. Entre març i juliol de 2011 va publicar un diari personal del què es vivia a Síria que s’ha publicat sota el títol “Foc Creuat”.

Zozan Alosh, periodista kurda

Nascuda a Kobani, al Kurdistan sirià, ha treballat a Alemanya, Bèlgica i Turquia per a Rohani tv. Va cobrir el primer any de la revolució a Síria. Actualment viu a Madrid i és representant del PYD, principal organització dels kurds a Síria i pertany al comitè diplomàtic de l’organització.