Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss
18/03/2009

L’exèrcit, al Saló de l’Ensenyament de Barcelona

La campanya Desmilitaritzem l’educació!, de la qual és membre la Fundació per la Pau, denuncia la presència de les forces armades, un any més, en el Saló de l’ensenyament que comença avui a Barcelona. Les organitzacions de la campanya consideren que aquesta participació és inadmissible perquè els valors que transmeten les institucions militars contradiuen els valors que han de regir l’educació dels joves.

Un any més, les forces armades han estat convidades a participar al Saló de l’ensenyament, que se celebra a Barcelona entre el 18 i el 22 de març. La campanya “Desmilitaritzem l’educació” considera que la seva presència en aquest esdeveniment educatiu és inadmissible, perquè els valors que transmeten les institucions militars -obediència, disciplina, patriarcat, androcentrisme o el recurs a la violència-, contradiuen els valors vertebrals recollits en la LOE que han de regir l’educació del jovent: autonomia, esperit crític, responsabilitat, empatia, diàleg o solidaritat.

La propaganda que el jovent rep del Ministeri de Defensa és enganyosa, desprèn una imatge idíl·lica de la vida militar i edulcora el paper de les forces armades espanyoles en els conflictes bèl·lics. Amb això, l’exèrcit és presentat gairebé com una ONG d’ajut humanitari, la qual cosa oculta el seu rol de defensa d’interessos més espuris. L’exèrcit espanyol, amb la seva presència en els espais educatius, pretén potenciar l’eufemística “cultura de la defensa” i “l’esperit militar” entre la joventut per millorar la seva deteriorada imatge pública i pal·liar les actuals dificultats de reclutament.

La campanya vol manifestar el seu més ferm rebuig a la presència de l’exèrcit als espais educatius, com el Saló de l’Ensenyament, i insta al Departament d’Educació, en qualitat de coordinador, i a la Fira de Barcelona i a la direcció del Saló, en qualitat d’organitzadors, a retirar la invitació de les forces armades per a les edicions d’enguany i les properes.

Les armes no eduquen, les armes maten!

Manifest de la campanya.

http://desmilitaritzem.blog.pangea.org