Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss
13/07/2007

L’OSCE aprova una resolució per prohibir les bombes de dispersió

En el transcurs de la seva XVI sessió anual de l’Assemblea parlamentaria, l’Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa (OSCE), ha aprovat una Resolució en favor d’un acord internacional per a la prohibició de la producció, ús, transferència i emmagatzematge d’aquest tipus de municions.

Aquest pronunciament representa un nou pas endavant molt important per als objectius de la campanya per a la prohibició de les bombes de dispersió impulsada per la Cluster Munition Coalition, de la qual és membre la Fundació per la Pau.

A continuació podeu llegir el text íntegre de la Resolució aprovada en la XVI Assemblea Parlamentaria de l’Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa, celebrada a Ucraïna entre el 5 i el 9 de juliol. Durant aquests cinc dies es van reunir a Kiev uns 250 parlamentaris en representació de 51 països d’un total de 56 que conformen aquest organisme.

RESOLUCIÓ SOBRE LA PROHIBICIÓ DE
LES BOMBES DE DISPERSIÓ

1. Destacant la importància de la conferència celebrada a Oslo els dies 22 i 23 de febrer de 2007, on els estats participants es van comprometre a elaborar, per a l’any 2008, un instrument internacional legalment vinculant per prohibir les bombes de dispersió.

2. Subratllant les greus conseqüències humanitàries i l’impacte altament destructiu entre la població civil de l’ús d’aquestes armes en tots els conflictes on s’han utilitzat.

3. Essent conscients de l’amenaça que suposen durant anys les municions que no han explotat per a la gent que entra en contacte amb elles, especialment els nens a causa de la seva aparença de joguines.

L’Assemblea Parlamentària de l’OSCE:

4. Fa una crida als estats membres de l’OSCE perquè adoptin una legislació que prohibeixi la producció, ús, transferència i emmagatzematge de les bombes de dispersió que afectin greument la població civil.

5. Demana als estats membres de l’OSCE que impulsin una campanya global i un procés que pugui conduir a una prohibició internacional de les bombes de dispersió.