Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss
18/03/2008

La campanya d’armes, premiada

La campanya pel control del comerç d’armes, promoguda per quatre ONG, entre elles la Fundació per la Pau, ha rebut el premi Iniciativa Solidària 2007 que atorga El Periódico de Catalunya.

“La campanya contra el comerç d’armes promoguda per Amnistia Internacional, Greenpeace, Intermón Oxfam i la Fundació per la Pau, i impulsada per Vicenç Fisas, ha estat guardonada amb el premi Iniciativa Solidària 2007. Pocs projectes d’aquest tipus poden presumir d’aconseguir els seus objectius, i encara menys si el repte consisteix a perseguir el control i la transparència del comerç d’armes. Aquest sí. Com un David contra Goliat, el treball en equip de les quatre oenagés durant més d’una dècada ha donat els seus fruits: el 19 de desembre de l’any passat, el Congrés dels Diputats va aprovar per consens la llei de comerç d’armes. Aquesta normativa obligarà el Govern a aplicar els criteris del codi de conducta de la Unió Europea, que no permeten transferències d’armes a països en conflicte o en què es violin els drets humans”.

Amb aquest text el diari El Periódico de Catalunya fa pública la candidatura guanyadora del premi Iniciativa Solidària 2007. El guardó, que es convoca des de l’any 2000, es va lliurar en un acte públic el passat dijous 27 de març.