Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss
11/04/2011

La despesa militar mundial arriba als 1,6 bilions de dòlars

El SIPRI fa públiques avui aquestes xifres que evidencien que la crisi no afecta significativament la despesa militar

L’any 2010 la despesa militar es va incrementar un 1,3 % respecte l’any anterior. Amèrica Llatina va ser la regió on l’augment va ser més notable, un 5,8%, i va arribar als 63.300 milions de despesa. A Europa la xifra es va reduir un 2,8%.

“El continu increment a l’Amèrica Llatina és sorprenent, donada l’absència d’amenaces militars reals a la majoria dels estats, i l’existència de necessitats socials més urgents” afirma Carina Solmirano, experta en Amèrica Llatina del projecte de Despesa Militar del SIPRI.

Aquest augment s’explica parcialment pel fort increment econòmic que ha experimentat la regió en els darrers anys. En altres regions del món, els efectes de la recessió econòmica mundial van causar una disminució de la despesa militar o almenys un increment més lent durant el 2010.

Europa

Durant el 2010, els governs europeus van començar a fer front als seus elevats dèficits pressupostaris i van reduït la despesa militar en un 2,8%. Les retallades van ser més substancials en les economies més petites i vulnerables de l’Europa Central i de l’Est, i en les que tenen més dificultats pressupostàries com ara Grècia.

 

Nota de premsa del Sipri en castellà:
http://www.sipri.org/media/pressreleases/translations11/milexspa.pdf

Nota de premsa del Sipri en francès:
http://www.sipri.org/media/pressreleases/translations11/milexfre.pdf

Nota de premsa en anglès:
http://www.sipri.org/media/pressreleases/milex