Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss
17/01/2012

La Fundació per la Pau crea el Mapa DENIP, un servei per fer visibles totes les activitats organitzades per les escoles

Cada 30 de gener, coincidint amb l’aniversari de la mort de Gandhi, se celebra des de l’any 1964 el Dia Escolar de la Noviolència i la Pau. En aquesta jornada, centres educatius d’arreu del món organitzen diverses activitats per difondre els valors de la noviolència i la pau.

El Mapa DENIP

Aquest any, la Fundació per la Pau impulsa una nova iniciativa: el Mapa DENIP, que posa al servei de totes les escoles i entitats que organitzin algun acte o activitat durant la jornada. Aquest mapa col·laboratiu permetrà recollir, visualitzar i localitzar a través d’Internet totes les activitats. Per fer-ho, cal que:

  1. Les escoles o entitats pengin a la seva plana web els vídeos, àudios, textos o fotos de les activitats que hagin realitzat durant el DENIP.
  2. Enllacin aquest material al mapa que trobaran a www.fundacioperlapau.org/denip, seguint les instruccions que s’hi indiquen.

Així, les activitats quedaran automàticament localitzades en el mapa i es podran visualitzar. 

 

Proposta d’activitat: Alça la teva veu pel control de les armes

Com a proposta concreta d’activitat, la Fundació per la Pau anima les escoles a què alcin la seva veu i elaborin missatges de suport al Tractat de Comerç d’Armes (TCA) que aquest any podria ser una realitat.

Els missatges poden ser de text, enregistrats en vídeo, en arxiu de so o bé en fotografia.  Un cop recollits, enllaçar-los al Mapa DENIP: www.fundacioperlapau.org/denip.

Per tenir més informació sobre el tema i preparar els missatges, podeu anar a l’apartat Armes Sota Control de la plana web: www.fundacioperlapau.org/campanyes

El Tractat de Comerç d’Armes ha de regular el comerç d’armes a nivell internacional i, si prospera i és rigorós, permetrà salvar moltes vides. El proper mes de juliol se celebrarà a Nova York la Conferència on es decidirà si el Tractat tira endavant i quin és el seu abast. Ara, la campanya Armes Sota Control, de la qual forma part la Fundació per la Pau, recull mostres de suport de la societat civil per tal de tenir més força al reclamar un tractat robust i eficaç.