Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss
20/05/2011

La Fundació per la Pau critica la prohibició de les concentracions del moviment post 15-M

La Fundació per la Pau no considera que les concentracions siguin cap 'amenaça' a la democràcia

La Fundació per la Pau rebutja la prohibició que la Junta Electoral Central ha decretat sobre les concentracions ciutadanes d'aquest cap de setmana. Per la Fundació, les amenaces a la democràcia són unes altres, i no precisament unes concentracions ciutadanes a favor de l'aprofundiment democràtic.

 

Comunicat – 20 de maig de 2011

La Fundació per la Pau critica que la JEC prohibeixi les concentracions i reunions del moviment post-15 M

Les manifestacions, concentracions i acampades de protesta d’aquests dies són un reflex d’un malestar social creixent davant una greu crisi econòmica i un sistema polític que mostra moltes dificultats per a respondre satisfactòriament les demandes ciutadanes.

En tant que lliure i plural expressió de la ciutadania, aquestes concentracions són un factor més de participació democràtica que, volem remarcar-ho, s’han expressat pacíficament i cívica. La demanda d’un món més just i la participació cívica són components essencials d’una cultura de pau.

Segurament, en un context de revolució tecnològica i fluïdesa absoluta de la informació el concepte de ‘jornada de reflexió’ ha quedat desfasat. Però, més enllà d’això, no compartim el criteri de Junta Electoral Central de prohibir les concentracions previstes pel cap de setmana.

Observem molts problemes que amenacen la democràcia: quan les decisions polítiques que es prenen semblen respondre més als interessos d’uns pocs que no pas al sentiment majoritari; quan no es prioritza suficientment la lluita contra la creixent marginació i exclusió socials; quan hem vist que molts països democràtics han preferit donar suport durant molts anys a dictadors corruptes enlloc de solidaritzar-se amb les persones que els patien; quan estem instal·lats en una cultura de violència que permet i impulsa una despesa militar desbocada que no entén de crisi i un comerç d’armes sense suficients controls que provoca greus impactes humanitaris, etc. Però no sabem veure en cap cas que aquestes mobilitzacions siguin cap amenaça per a la democràcia.

Per això rebutgem la prohibició de la Junta Electoral Central i reclamem respecte per a les manifestacions i concentracions ciutadanes convocades.

Barcelona, 20 de Maig de 2011