Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss
29/12/2005

La Fundació per la Pau critica “l’absurda presència de l’exèrcit en el Festival de la Infància”

La Fundació per la Pau vol fer públic el seu rebuig a la presència de l’exèrcit al Festival de la Infància. Un any més hem de lamentar que, una activitat pensada per al gaudi, la formació i el lleure dels infants, incorpori activitats que suposen una apologia, o si més no una clara legitimació, del paper de l’exèrcit i la lògica militarista.

En un món on la guerra és malauradament vigent a molts llocs del planeta, provocant desenes de milers de morts i ferits i una severa destrucció social, econòmica i ecològica, voler presentar com una activitat associada al lleure infantil el que no deixen de ser simulacres de maniobres militars és una grotesca intenció de descontextualitzar el fet militar del seu paper real avui al nostre món. Encara més quan la infància és un dels sectors més perjudicats per la guerra: bé essent víctima directa de la violència, bé perquè estant obligats a exercir-la com a nens soldats, en un nombre de 300.000 arreu del món.
No creiem que sigui lògic ni coherent amb la promoció de la infància, frivolitzar sobre tot això.

És innegable que el que necessitem, i el futur que cal construir, passa clarament per la construcció d’una cultura de pau, basada en la seguretat humana, la defensa dels drets humans, la justícia, la noviolència i la resolució pacífica dels conflictes. En definitiva, no té gaire a veure amb voler socialitzar la infància en l’acceptació, acrítica i legitimadora, de la guerra, els exèrcits i el militarisme.

Com a Fundació per la Pau, ens comprometem, amb el nou any, a continuar engegant, dinamitzant i facilitant tot un seguit d’iniciatives que afavoreixin la construcció d’un món més just i en pau.