Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss
28/10/2008

La Fundació per la Pau lliura els premis del 2n Concurs d’Animacions per la Pau

‘No esperis, actua!’, ‘Without arms, a safer world’, i ‘La teua defensa és la paraula’, animacions guanyadores de les tres categories del concurs.

Barcelona, 28 d’octubre de 2008. Aquesta tarda, coincidint amb el Dia Internacional de l’Animació, la Fundació per la Pau organitza a la Sala Golferichs (Gran Via, 491) de Barcelona l’acte públic de lliurament de premis del 2n Concurs d’Animacions per la Pau. Aquesta nova edició del concurs s’ha convocat sota el lema “Sense Armes, un món més segur”.

Durant l’acte es projectaran les quinze pel·lícules seleccionades com a finalistes i es lliuraran els premis a les guanyadores de les diferents categories –Curtmetratge sènior, Spot sènior i Curtmetratge júnior–. A més, els assistents podran votar per escollir l’animació guanyadora del Premi del Públic. Després de la projecció, intervindran el Srs. Xavier Badia, director de l’Oficina de Promoció de la Pau i de Drets Humans de la Generalitat de Catalunya; Genís Boquet, director de l’Escola de Mitjans Audiovisuals (EMAV) i membre del jurat; i Jordi Armadans, director de la Fundació per la Pau.

Els guanyadors del 2n Concurs d’Animacions per la Pau són:

‘No esperis, actua!’ en la categoria de Curtmetratge júnior, de l’alumnat de 5è de primària del Ceip Els Costerets, de Catalunya. El jurat n’ha valorat la seva senzilla lucidesa, aconseguida treballant en equip durant la seva realització a l’aula.

‘Without arms, a safer world’, en la categoria de Curtmetratge sènior, d’Alice Brooke-Smith (Anglaterra), Jimmy McGilChrist (Austràlia) i Martin Kaumanns (Alemanya). El jurat l’ha escollit per la seva capacitat de convidar a la reflexió sobre la violència cultural, des de l’autocrítica i el bon humor.

‘La teua defensa és la paraula’, en la categoria d’Spot sènior, de Belén Marmaneu, Luís Gomáriz, Paula Pérez i de Lanuza, Sandra Ortuño, Sara Requena i Víctor Gil, del País Valencià. El jurat l’ha votat per la seva vàlua artística i la seva capacitat de convidar simultàniament a la reflexió i a l’acció.

El jurat del 2n Concurs d’Animacions per la Pau està format per Genís Boquet, director de l’Escola de Mitjans Audiovisuals de Barcelona (EMAV); Martí Terés, dissenyador i publicista; Teresa Dalmau, mestra i membre del Patronat de la Fundació per la Pau; Virginia Garzón, responsable de programes de la Fundació per la Pau i Toni Viader, coordinador del Concurs d’Animacions per la Pau.

La Fundació per la Pau, convoca el Concurs d’Animacions per la Pau amb els objectius principals de fomentar la creació d’animacions digitals a favor de la cultura de pau per augmentar el vincle de la comunitat artística amb el foment i la sensibilització per la pau; i crear un fons permanent de pel·lícules animades, gestionat per la Fundació per la Pau, i que estigui a la disposició de persones i entitats que promoguin els valors propis de la Cultura de Pau.

Precisament amb les quinze animacions finalistes de la segona edició del Concurs, la Fundació per la Pau editarà un DVD que es posarà a la venda, tal i com ja es va fer a la primera edició. Es podrà comprar a través de la plana web o al local de la Fundació, al c/ Casp, 31, 2n 1a A. A més, a partir del dimecres 29 d’octubre, trobareu totes les animacions finalistes a la web del Concurs d’Animacions per la Pau (www.fundacioperlapau.org/concurs
).

El Concurs d’Animacions per la Pau compta amb el suport de la Direcció General d’Actuacions Comunitàries i Cíviques del Departament de Benestar i Família de la Generalitat de Catalunya. I amb la col·laboració de: Animac, AniMadrid, Asifa Catalunya, Canal Solidari – One World, Casal d’Associacions Juvenils de Barcelona, Cinema Truffaut, Cinemes Verdi, Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, Escola de Mitjans Audiovisuals (EMAV), Museu del Cinema, Pangea – Internet Solidari, UPC i Xarxa de Televisions Locals.

Contacte per a mitjans de comunicació:
Fundació per la Pau
Lourdes Vergés, tel. 93 302 51 29
lverges@fundacioperlapau.org

www.fundacioperlapau.org