Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss
11/11/2009

La Fundació per la Pau participa en la Conferència Anual de l’International Peace Bureau (IPB)

Una representació de la Fundació per la Pau assistirà a la trobada anual de l’IPB, organització de la qual forma part des de l’any 1983 i des de 1996 n’és membre del consell rector. Durant la trobada els participants examinaran les prioritats de les campanyes de l’IPB, exploraran noves maneres de reptar el militarisme imperant i definiran noves vies de col·laboració entre els diferents membres de l’organització.

Durant les sessions de treball es debatran temes com el militarisme, el seu origen i el seu futur; la guerra de l’Afganistan a l’ombra d’Iraq; els avenços i reptes de l’educació per la pau; la campanya Desarmament per desenvolupament, i l’abolició de les armes nuclears entre altres temes. Els dos darrers dies de la trobada es farà la Reunió del Consell de l’organització.

L’International Peace Bureau és una xarxa internacional d’ONG de pau, amb més de 100 anys d'història. Aplega 141 grups nacionals i estatals de més de 50 països i 19 federacions internacionals que treballen per la pau des de vessants més específiques (objecció de consciència, científics contra l’energia nuclear, dones, joves, professionals, grups religiosos, etc.). L’any 1910 va guanyar el Premi Nobel de la Pau.