Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss
21/01/2009

La Fundació per la Pau proposa animacions i còmics per treballar el DENIP a l’aula

La Fundació per la Pau s’adhereix a aquesta jornada oferint diversos materials per treballar el DENIP a l’escola, i participant en diverses iniciatives i actes públics.

Propostes de materials

DVD del 2n Concurs d’Animacions per la Pau
. Un material que inclou les tres animacions guanyadores i les dotze finalistes del concurs. És un document audiovisual molt indicat per organitzar un videofòrum a l’aula. Adreçat especialment a alumnes de secundària.

Exposició de cartells ‘SERIOSAMENT… 25 arguments per la pau en còmic’. Es tracta d’una adaptació del còmic que porta el mateix nom, i que inclou les 25 idees del document Cap a una cultura de pau. 25 arguments. Les il·lustracions han estat realitzades per 25 dels millors humoristes gràfics de casa nostra, i alguns de fora. Donat l’èxit de la seva primera edició, la Fundació per la Pau l’ha reeditat recentment.

Actes públics

La Fundació per la Pau participarà també en diversos actes públics que s’organitzen al voltant del 30 de gener.

Dijous, 29/01/09. Acte Plantem la Pau, organitzat pels Amics de la Unesco de Girona per celebrar el DENIP. A les 19.00 de la tarda Jordi Armadans, director de la Fundació per la Pau, impartirà la conferència “Eradicar la violència i les guerres és possible”. També es farà una lectura de poemes i es lliurarà un llorer a les Escoles associades a la Unesco. L’acte tindrà lloc a la sala d’actes de l’hotel d’entitats de Girona (c/ de la Rutlla, 20-22)

Divendres, 30/01/09. Acte de commemoració del dia de la noviolència en homenatge a Gandhi. Organitzat per la Federació Catalana d’ONG per la pau, a les 18.00 de la tarda a la plaça dels Jardins de Gandhi de Barcelona (Poblenou, carrer de Llull amb Bac de Roda). Alfons Banda, president de la Fundació per la Pau, impartirà un dels parlaments de la vetllada. També es farà una ofrena simbòlica a l’estàtua de Gandhi i un concert de cant coral.

Diumenge, 1/02/09. Bicicletada per la pau a Barcelona. Organitzat per Intermón Oxfam amb la col·laboració de diverses organitzacions entre les quals la Fundació per la Pau. Se sortirà a les 11.00 del matí de l’Arc de Triomf i s’arribarà al Parc de la Ciutadella, on s’han previst diverses activitats lúdiques.

A més, a la plana web de la Fundació per la Pau trobareu informació bàsica sobre el DENIP, la noviolència i l’educació per a la pau i a la secció de l’agenda podeu consultar algunes de les activitats que es fan entorn al 30 de gener.

Contacte per a mitjans de comunicació:
Fundació per la Pau
Lourdes Vergés, tel. 93 302 51 29
www.fundacioperlapau.org