Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss
13/09/2012

La Fundació per la Pau rebutja enèrgicament l’aprovació d’un crèdit al Ministeri de Defensa per a armes

Aquesta decisió incrementa més d'un 28% la despesa del Ministeri de Defensa

En un context de retallades socials, el Congrés dels Diputats aprova un credit al Ministeri de Defensa per fer front als compromisos de compra d'armament realitzats durant la dècada dels 90. La Fundació per la Pau demana al govern central que reorienti les prioritats cap a temes més urgents per a la població.

Nota de premsa – 13 de setembre de 2012

Nota de prensa en castellano

La Fundació per la Pau rebutja enèrgicament l’aprovació d’un crèdit al Ministeri de Defensa per a armes

La Fundació per la Pau vol mostrar el seu rebuig més enèrgic a l’aprovació d’un crèdit extraordinari per a pagar compromisos contrets en anys anteriors en els diversos programes de compra d’armes.

La decisió, adoptada en el Consell de Ministres de la setmana passada, va ser aprovada ahir al Congrés dels Diputats amb els vots favorables del PP, PSOE, CiU, PNB i UPyD.

Durant la dècada dels 90, els diversos governs de l’Estat van anar assumint compromisos de compra d’armaments (Eurofigther, l’avió de combat europeu, carros de combat Leopard, helicòpters d’atac Tigre, etc.) que han acabat suposant unes factures pendents de pagar que voregen els 30.000 milions d’euros.

En els Pressupostos Generals de l’Estat per al 2012 no estaven contemplats pràcticament pagaments en aquest àmbit. Així, amb la decisió del Consell de Ministres, la despesa del Ministeri de Defensa s’incrementa més d’un 28%. Cal recordar-ho perquè quan es van presentar el Pressupostos fa uns mesos es va parlar que la despesa en Defensa es reduïa un 8%.

Els responsables del Ministeri de Defensa, del Govern espanyol i dels partits polítics que han donat suport a la decisió, argumenten que no es poden desatendre els compromisos contrets.

Des de la Fundació per la Pau, a banda que ens preguntem qui són els responsables de les absurdes decisions de comprometre’s a comprar armes per valor de 30.000 milions d’euros, tenim clar que hi ha altres compromisos contrets (en prestacions socials, sense anar més lluny) que són molt més urgents de cobrir, especialment en el context de crisi econòmica actual.

Per tot això, demanem als partits polítics que ahir van prendre la decisió que valorin què és realment prioritari en el context actual. I demanem al President del Govern espanyol la transferència dels diners dedicats a la compra de noves armes cap a despeses de caire social.