Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss
07/02/2012

Làmina de Tàpies per la pau al País Basc

Des de la Fundació per la Pau volem afegir-nos al dol col·lectiu per la mort d’Antoni Tàpies i recordar el seu compromís amb la pau

L’any 2006, Antoni Tàpies va participar, juntament amb José Saramago, en l’elaboració d’un cartell per donar suport al procés de pau al País Basc. L’obra va ser impulsada pel moviment Elkarri (ara Lokarri) amb la col·laboració de la Fundació per la Pau.

Sis anys després que es fes aquesta làmina, i gràcies a la col·laboració, suport i feina incansable de persones, col·lectius i entitats, avui la pau al País Basc és gairebé una realitat. Una mostra més que la suma de voluntats dels homes i dones que volen la pau, com Tàpies, la poden abastar.

Des de la Fundació per la Pau ens volem sumar al dol col·lectiu per la mort d’Antoni Tàpies i recordar el seu compromís per la pau regalant la reproducció de l’obra conjunta de Saramago i Tàpies. Les persones interessades poden passar a recollir la làmina al local de la Fundació per la Pau (Casp, 31, 2n 1a A), de dilluns a divendres de 10 a 14.

La làmina inclou una obra gràfica de Tàpies i un text de Saramago en portuguès (llengua original), euskera i català.

 

Text de José Saramago que acompanya el dibuix de Tàpies:

Una esperança inesgotable

És cert que existeix una terrible desigualtat entre les forces materials que proclamen la necessitat de la guerra i les forces morals que defenen el dret a la pau, però també és cert que, al llarg de la Història, només amb la voluntat dels homes la voluntat d’altres homes ha pogut ser vençuda. No ens hem de confrontar amb forces transcendentals, sinó, i només això, amb altres homes. Per tant, es tracta de fer més forta la voluntat de pau que la voluntat de guerra. Es tracta de participar en la mobilització general de lluita per la pau: és la vida de la Humanitat la que estem defenent, aquesta d’avui i la del demà, que potser es perdi si no la defensem ara mateix. La Humanitat no és una abstracció retòrica, és carn que pateix i esperit en ànsia, i és també una esperança inesgotable. La pau és possible si ens mobilitzem per aconseguir-la. A les consciències i als carrers.