Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss
30/09/2019

Exposició ‘Refugiats, per què?’ quart curs d’itineràncies

El mes d’octubre de 2019 l’exposició ‘Refugiats, per què?’ va iniciar el curs visitant tres noves poblacions, Sant Pere de Ribes (amb dues itineràncies) Parets del Vallès i Santa Coloma de Gramenet.

Garraf per la Pau

Les itineràncies de l’exposició Refugiats, per què? que es duran a terme el curs 2019-20 al Garraf s’inclouen en el Programa Garraf per la Pau que se centra en l’anàlisi del refugi i els seus motius, les migracions i la convivència, des de l’òptica dels Drets Humans per mitjà de diferents activitats.

Durant aquest curs Refugiats, per què? s’exposarà en 30 espais de la comarca i es duran a terme visites guiades per part de FundiPau.

Presentacions

  • El dimecres 2 d’octubre de 2019 a les 19 h, es va inaugurar l’exposició a Sant Pere de Ribes en un acte que va comptar amb la participació de l’alcaldessa del municipi, Abigail Garrido, de la regidora de cooperació, Sandra Shimazu, del director de Smiles on the Way, Albert Aguiló, i del director de FundiPau, Jordi Armadans, que va acompanyar una visita guiada per l’exposició.
  • El divendres 4 d’octubre de 2019, a Santa Coloma de Gramenet es va fer la inauguració de les Jornades de solidaritat i cooperació a la carpa  ‘Obrint Fronteres’ que incloïa l’exposició ‘Refugiats, per què?’ L’acte va anar a càrrec de la Regidora de Solidaritat i Cooperació, Petra Jiménez, i del director de FundiPau, Jordi Armadans. Més informació.

Justament va ser a Santa Coloma, el 6 de setembre del 2016, que es va inaugurar aquesta mostra que, a més de defensar la necessitat d’acollir les persones desplaçades i refugiades, vol contribuir a la reflexió sobre dos dels principals motius que empenyen milions de persones a fugir de casa seva -l’armamentisme i la guerra- i sobre la necessitat d’incidir en aquestes causes.

Aquestes són les itineràncies de Refugiats, per què? d’octubre de 2019:

   Del 2 al 15 d’octubre de 2019 a Sant Pere de Ribes.

   Del 2 al 28 d’octubre de 2019 a Parets del Vallès.

   Del 4 al 8 d’octubre de 2019 a Santa Coloma de Gramenet.

   Del 25 al 31 d’octubre de 2019 a Les Roquetes. Sant Pere de Ribes.

Consulteu tots els detalls de les itineràncies aquí.

Si voleu portar l’exposició a la vostra localitat poseu-vos en contacte amb Sergi Serrano sserrano@fundipau.org, 93 302 51 29 (matins).

L’exposició de FundiPau compta amb sis edicions que aquest nou curs recorreran diversos municipis de Barcelona, Girona i el Garraf, així com diversos emplaçaments de les ciutats de Sant Cugat del Vallès i Madrid.

Fins ara més de 60.000 persones de Catalunya i de la ciutat de Madrid han vist Refugiats, per què? en les més de 120 itineràncies que s’han fet fins ara.

Acollir… i prevenir!

“Davant la crisi de refugiats el primer enfocament necessari és l’humanitari. La indignació ens ha d’empènyer a l’acció. Però també hem de fer un pas més, els refugiats no surten del no res. Hi ha unes causes, unes fonts que, si continuen rajant, faran sempre insuficients les respostes solidàries. Parlem poc de les causes i tanmateix són la clau: guerres, fam, violacions de drets humans bàsics.” afirma Antoni Soler, president de FundiPau.

“Les dones pateixen greument els impactes de les guerres: esdevenen objecte directe de la violència de gènere i el masclisme regnants. Situacions que també pateixen en el trànsit de fugida i en els camps de refugiats” recorda Carme Suñé, vicepresidenta de FundiPau.

“Si volem afrontar seriosament el drama dels 70.000.000 de persones desplaçades i refugiades, cal prevenir els conflictes armats, posar el comerç d’armes sota control i prioritzar de forma efectiva la protecció de tots els drets humans”, apunta Jordi Armadans, director de FundiPau.