Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss
4 Setembre 2019

L’exposició ‘Refugiats, per què?’ inicia el seu quart curs d’itineràncies

El mes d’octubre de 2019 l’exposició ‘Refugiats, per què?’ inicia el curs visitant dues noves poblacions, Parets del Vallès i Santa Coloma de Gramenet.

Justament va ser a Santa Coloma, el 6 de setembre del 2016, que es va inaugurar aquesta mostra que, a més de defensar la necessitat d’acollir les persones desplaçades i refugiades, vol contribuir a la reflexió sobre dos dels principals motius que empenyen milions de persones a fugir de casa seva -l’armamentisme i la guerra- i sobre la necessitat d’incidir en aquestes causes.

Si voleu portar l’exposició a la vostra localitat poseu-vos en contacte amb Sergi Serrano sserrano@fundipau.org, 93 302 51 29 (matins).

L’exposició de FundiPau compta amb sis edicions que aquest nou curs recorreran diversos municipis de Barcelona, Girona i el Garraf, així com diversos emplaçaments de les ciutats de Sant Cugat del Vallès i Madrid.

Fins ara més de 60.000 persones de Catalunya i de la ciutat de Madrid han vist Refugiats, per què? en les més de 120 itineràncies que s’han fet fins ara.

Acollir… i prevenir!

“Davant la crisi de refugiats el primer enfocament necessari és l’humanitari. La indignació ens ha d’empènyer a l’acció. Però també hem de fer un pas més, els refugiats no surten del no res. Hi ha unes causes, unes fonts que, si continuen rajant, faran sempre insuficients les respostes solidàries. Parlem poc de les causes i tanmateix són la clau: guerres, fam, violacions de drets humans bàsics.” afirma Antoni Soler, president de FundiPau.

“Les dones pateixen greument els impactes de les guerres: esdevenen objecte directe de la violència de gènere i el masclisme regnants. Situacions que també pateixen en el trànsit de fugida i en els camps de refugiats” recorda Carme Suñé, vicepresidenta de FundiPau.

“Si volem afrontar seriosament el drama dels 70.000.000 de persones desplaçades i refugiades, cal prevenir els conflictes armats, posar el comerç d’armes sota control i prioritzar de forma efectiva la protecció de tots els drets humans”, apunta Jordi Armadans, director de FundiPau.