Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss
27/05/2008

Lliurades a l’ambaixada espanyola a Dublín 17.000 signatures demanant al govern la prohibició total de les bombes de dispersió

Greenpeace i la CMC Barcelona (Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat, Fundació per la Pau, Justícia i Pau i el Moviment per la Pau) des de la Conferència Diplomàtica de Dublín.

Dublín, 27 de maig de 2008. Greenpeace i la CMC Barcelona han lliurat avui a l’ambaixada espanyola a Dublín gairebé 17.000 signatures de ciutadans que reclamen la prohibició total de les bombes de dispersió. També s’ha fet entrega de les signatures de més de 160 personalitats del món de la cultura, del cinema, la literatura, el periodisme, la música i la universitat que han donat el seu suport a aquesta mateixa petició. Igualment, s’hi han sumat ONG de desenvolupament, de defensa dels drets humans, el comerç just i el medi ambient.

Tot aquest suport s’ha aconseguit en només un mes de temps. Les signatures les ha lliurat Aziz Buchar Ahmed, víctima d’una bomba de dispersió i participant a la Conferència de Dublín com a membre de Landmine Action. El lliurament s’ha fet a l’ambaixada donat que és l’organisme de màxima representació del Govern espanyol a Irlanda.

Més de 100 governs de tot el món i més de 200 organitzacions de la societat civil estem reunits a Dublín a la Conferència Diplomàtica d’on ha de sortir un Tractat per prohibir les bombes de dispersió. Les negociacions arriben ja als seus últims dies i la majoria de temes importants han de començar a tancar-se i, arribar a un punt de consens. Diversos països volen introduir excepcions en el contingut del Tractat, així com endarrerir els terminis per la seva aplicació.

Per a la CMC Barcelona i Greenpeace, això és inacceptable i es considera especialment preocupant la postura del govern espanyol que continua defensant l’establiment de certes excepcions a la prohibició. A només tres dies del final de la Conferència, Greenpeace i la CMC Barcelona reclamen al govern que deixi de fer esforços per desvirtuar el text i que doni suport a un tractat de prohibició total i d’aplicació immediata.

Contacte per a mitjans de comunicació:
Fundació per la Pau
Lourdes Vergés, tel. 93 302 51 29
lverges@fundacioperlapau.org

www.fundacioperlapau.org