Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss

Lliurament de la Menció d’Honor Frederic Roda a l’Alfons Banda

Dijous, 6 de juliol de 2017, al Casal Borja de Sant Cugat del Vallès

Aquest dijous es farà efectiu el lliurament d’aquesta Menció d’honor coincidint amb l’a inauguració del curs de la Universitat Internacional de la Pau que es convoca del 6 al 12 de juliol. Hi assistiran la família de l’Alfons i una delegació de FundiPau encapçalada pel seu president, Antoni Soler i la vicepresidenta, Carme Suñé.

La Menció d’honor Frederic Roda s’ha creat en el marc del Memorial Joan XXIII per la pau, atorgat per la Universitat Internacional per la Pau (Unipau) i l’Institut Seix de Polemologia. El guardó vol destacar “persones que ja no hi són, però que creiem que mereixen ser recordades”, en paraules d’Arcadi Oliveres, president d’Unipau.

La primera Menció s’ha atorgat a Alfons Banda i Tarradellas, “fundador i president de la Fundació per la Pau fins poc abans de morir, el gener del 2014. Va fer palès la seva capacitat com a educador, divulgador i activista per la pau, n’ha destacat el jurat.

La presentació d’aquesta Menció es va fer coincidint amb l’anunci de la guanyadora del Memorial Joan XXIII per la pau 2016, un guardó que des del 1967 atorga anualment la Universitat Internacional de la Pau, reconeixent el treball de persones en favor de la pau. Enguany, l’organització ha decidit premiar la tasca de Carmen Magallón. 

Més informació