Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss
16/11/2010

Lliurament dels premis periodístics Memorial Joan Gomis

Acte de lliurament

Dia: Dimarts, 16 de novembre de 2010
Hora: 19 h
Lloc: Sala d’actes del Centre d’Estudis i Recursos Culturals – Pati Manning (Montalegre, 7. Barcelona)
Per a més informació, podeu trucar al 93 200 51 45 (Lucia Montobbio) o escriure a l’adreça joangomis@elciervo.es

Els premiats

En la modalitat d’obres inèdites s’ha decidit premiar els periodistes Oriol Andrés, Carles Castro i Gemma García pel reportatge La Somalia refugiada, i en la modalitat de trajectòria periodístiques i obres publicades el reportatge El Salvador: Memoria liberadora de Juan Ignacio Cortés, col·laborador de la revista Vida Nueva.

L’article d’Oriol Andrés, Carles Castro i Gemma García exposa, a través de testimonis de primera mà, la situació dels camps de refugiats de Dadaab, creats per l’ACNUR a Kènia, on hi viuen exiliats somalís. Respecte a la categoria d’obres publicades, el reportatge de Juan Ignacio Cortés, publicat a la revista Vida Nueva, recorda la figura d’Ignacio Ellacuría i els altres cinc jesuïtes assassinats al Salvador ara fa vint anys.

L’acte comptarà amb la presència d’Alejandro Pozo, investigador i membre del Centre d’Estudis per la Pau, J.M. Delàs, de Justícia i Pau, que farà una conferència sobre la situació actual a Somàlia.

Aquests premis pretenen mantenir viva la memòria de la figura de Joan Gomis Sanahuja (10 de juny de 1927- 29 de setembre de 2001), president de Justícia i Pau de Barcelona des del 1976 fins a la seva mort. Joan Gomis també va presidir Justícia i Pau d’Espanya, la Federació Catalana de ONG per al Desenvolupament i la Federació Catalana d’ONG per la Pau.