Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss
28/10/2010

Lliurats els premis del 3r Concurs d’Animacions per la Pau

Sound People, Dóna forma/color/pau al teu diàleg, Camins de pau ‘game’, i Paraules poderoses, animacions guanyadores de les quatre categories del concurs. Diàleg, va obtenir el Premi del públic.

El 28 d’octubre, Dia Internacional de l’Animació, es va fer el lliurament de premis del 3r Concurs d’Animacions per la Pau. Durant l’acte, que va tenir lloc als Cinemes Girona de Barcelona, es van projectar les animacions finalistes, els assistents van votar el premi del públic i es van lliurar els premis als guanyadors.

Convocat sota el lema Camins de pau: noviolència i diàleg a la tercera edició del Concurs d’Animacions per la Pau s’hi han presentat treballs d’Argentina, Bèlgica, França, Israel, Paraguai, Xile i de l’Estat espanyol (Catalunya, País Valencià i Madrid).

Sound People , Dóna forma/color/pau al teu diàleg , Camins de pau 'game' , i Paraules poderoses , animacions guanyadores de les quatre categories del concurs. Diàleg , va obtenir el Premi del públic.

 

Nota de premsa 28 d'octubre de 2010

La Fundació per la Pau lliura els premis del 3r Concurs d'Animacions per la Pau

Sound People, Dóna forma, color pau al teu diàleg, Camins de pau 'game', i Paraules poderoses, animacions guanyadores de les quatre categories del concurs

Aquesta tarda, coincidint amb el Dia Internacional de l’Animació, la Fundació per la Pau organitza als Cinemes Girona (c/ Girona, 175) de Barcelona l’acte públic de lliurament de premis del 3r Concurs d’Animacions per la Pau. Aquesta nova edició del concurs s’ha convocat sota el lema Camins de pau: noviolència i diàleg.

Durant l’acte es projectaran les quinze pel·lícules seleccionades com a finalistes i els assistents podran votar per escollir l’animació guanyadora del Premi del públic. Tot seguit es lliuraran els premis a les pel·lícules guanyadores de les diferents categories –curtmetratge sènior, spot sènior, curtmetratge júnior, spot júnior– i el Premi del públic. L’acte comptarà amb la participació de Xavier Badia, director de l’Oficina de Promoció de la Pau i de Drets Humans de la Generalitat de Catalunya, Genís Boquet, director de l’Escola de Mitjans Audiovisuals (EMAV), i Jordi Armadans, director de la Fundació per la Pau.

Els guanyadors del 3r Concurs d’Animacions per la Pau són:

Sound people en la categoria de curtmetratge júnior, d’un grup d’alumnes de l’escola Camera –etc de Liège, Bèlgica, coordinats per Jean-Luc Slock. El jurat n’ha valorat especialment la seva originalitat tant pel que fa a la forma com al contingut.

Dóna forma, color, pau al teu diàleg, en la categoria de curtmetratge sènior, de Ruben Hengesbach, d’Alcarràs. El jurat l’ha escollit per l’expressivitat dels personatges i per la singularitat del missatge final.  

Camins de pau ‘game’, en la categoria d’spot júnior, de Pau Sánchez, Xavier Sánchez i Antoni Serret, de l’Institut Els Alfacs de Sant Carles de la Ràpita. Per la seva visió peculiar d’un clàssic joc electrònic aplicat al lema del concurs.  

Paraules poderoses, en la categoria d’spot sènior, de Núria Monjo Pastor, d’Oliva, País Valencià. El jurat n’ha apreciat la combinació de simplicitat i eloqüència.  

El Premi del públic el podreu consultar a www.fundacióperlapau.org/concurs a partir del divendres 29 d’octubre.

El jurat del 3r Concurs d’Animacions per la Pau està format per Orió Peñalver, professor de l’Escola de Mitjans Audiovisuals de Barcelona (EMAV); Christian Negre, creador audiovisual i guanyador d’un premi del 1r Concurs d’Animacions per la Pau; Alfons Banda, president del patronat de la Fundació per la Pau, Teresa Dalmau, mestra i vice presidenta del Patronat de la Fundació per la Pau; Roser Cardona, Virginia Garzón, Toni Viader i Lourdes Vergés de l’equip tècnic de la Fundació per la Pau.

La Fundació per la Pau, convoca el Concurs d’Animacions per la Pau amb els objectius principals de fomentar la creació d’animacions digitals a favor de la cultura de pau per augmentar el vincle de la comunitat artística amb el foment i la sensibilització per la pau; i crear un fons permanent de pel·lícules animades, gestionat per la Fundació per la Pau, i que estigui a la disposició de persones i entitats que promoguin els valors propis de la Cultura de Pau.

Precisament amb les quinze animacions finalistes de la segona edició del Concurs, la Fundació per la Pau editarà un DVD que es posarà a la venda, tal i com ja es va fer en la primera i segona edicions. Es podrà comprar a través de la plana web o al local de la Fundació, al c/ Casp, 31, 2n 1a A. A més, a partir del divendres 29 d’octubre, trobareu totes les animacions finalistes a la web del Concurs d’Animacions per la Pau: www.fundacioperlapau.org/concurs.

El Concurs d’Animacions per la Pau compta amb el suport de l'Oficina de Promoció de la Pau i dels Drets Humans de la Generalitat de Catalunya. I amb la col·laboració de: Animac, AniMadrid, Asifa Catalunya, Canal Solidari – One World, Casal d’Associacions Juvenils de Barcelona, Cinema Truffaut, Cinemes Verdi, Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, Escola de Mitjans Audiovisuals (EMAV), Museu del Cinema, Pangea – Internet Solidari, UPC i Xarxa de Televisions Locals.