Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss
04/07/2018

Manifest ‘Drets i llibertats’

Presentació a Barcelona

La Fede.cat, juntament amb entitats de pau i drets humans, entre les quals FundiPau, ha presentat el manifest “Drets i llibertats” en el qual es reclama la reforma immediata de la Llei Mordassa i del Codi Penal i la limitació de la presó preventiva, entre altres demandes.

Signa el Manifest

La reforma del Codi Penal i la Llei Orgànica de Seguretat Ciutadana (Llei Mordassa) fa tres anys ha suposat una regressió de drets i llibertats, segons denuncia Amnistia Internacional en el seu darrer informe. Conforme a AI, el 2016 es van interposar 34.000 sancions relacionades amb l’exercici del dret a reunió pacífica, d’expressió i d’informació. A això se suma l’abús de la presó preventiva per part del poder judicial. Els noms de Pablo Hasél, Valtonyc, La Insurgencia, Helena Maleno, els titellaires madrilenys o Cassandra Vera, així com Jordi Cuixart, Jordi Sánchez o els nois d’Altsasu, són alguns exemples del retrocés democràtic.

En relació a aquesta regressió de drets i llibertats a l’Estat espanyol, reflex preocupant del que succeeix a altres parts del món, la iniciativa s’ha presentat en roda de premsa al Col·legi de Periodistes de Barcelona amb Tere Palop, vicepresidenta de Lafede.cat i Jordi Armadans, director de Fundipau.

També hi han participat alguns signants del manifest com Llúcia Ramis, periodista i escriptora; Carol López, directora teatral; Marina Rossell, cantant; Xavier Antich, filòsof, Marc Parrot, productor musical i Axel Pi, cantant.

La llista de signatures és una mostra de la transversalitat del text i les seves demandes en un context de polarització ideològica. Entre els signants hi ha Ignacio Escolar, Mònica Terribas, Maruja Torres, Leticia Dolera, Victòria Camps, Marina Garcés, Gemma Nierga, Jordi Évole, Óscar Camps, i Josep Ramoneda.

Lafede.cat, federació d’ONG de pau, drets humans i cooperació, impulsa aquest manifest des de l’experiència de treball per la pau i el diàleg arreu i amb l’objectiu de teixir ponts.