Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss
28/01/2022

Mapa DENIP 2022

Cada any, el 30 de gener, des de FundiPau en sumem al Dia Escolar de la Noviolència i la Pau (DENIP). Preparem una proposta didàctica i posem al vostre abast una eina perquè pugueu compartir les activitats que dueu a terme a l’escola o institut: el Mapa DENIP. Per fer-ho, cal localitzar la vostra escola i enllaçar-hi les fotos, els vídeos, els articles, etc. de la jornada que tingueu penjats a la plana web.

Enllaça’t al Mapa DENIP 2022

El mapa permet:

  • Veure, d’un cop d’ull, la quantitat d’activitats que es fan a casa nostra pel DENIP.
  • Crear un arxiu històric per saber què han fet altres centres i agafar idees de cara posteriors edicions.

Proposta didàctica 2022 – No siguis troll! – Pacifiquem les xarxes socials

Avui, les xarxes socials formen part de la quotidianitat d’un gran nombre de persones,també dels joves, i s’han convertit en un mitjà habitual on relacionar-se, comunicar-sei debatre. A més, la pandèmia de la covid-19 ha propiciat una situació dedistanciament social que han convertit aquestes xarxes en un mitjà de comunicaciógairebé imprescindible.

Són un espai on circulen idees, propostes, opinions, informació i també crítiques,interessants i necessàries. Però la facilitat d’accés a un fòrum públic, rere la protecciód’una pantalla i de vegades de forma anònima, ha fet créixer també la presènciad’insults, difamacions, befes i, fins i tot, amenaces, contribuint a la creació d’un climade tensió que parteix del món digital però que té un impacte real i afecta les personesi la convivència.

Aquesta dinàmica pot afectar especialment els més joves que, immersos en la roda d’aquest ús intensiu de les xarxes socials, acaben patint afectacions emocionals, tant per allò que hi diuen, com per com ho diuen. En la proposta didàctica pel DENIP 2022 volem mostrar com les xarxes socials podenser una eina útil, eficaç, positiva i enriquidora quan se’n fa un bon ús alhora que volemalertar dels riscos i els perjudicis de fer-ne un ús inadequat. Per tot plegat, a partir delprojecte Pacifiquem les Xarxes Socials us proposem dedicar la jornada a promoureuna participació en l’entorn digital més respectuosa, creativa i positiva, lluny de labronca, les burles, el menyspreu i els discursos d’odi que, massa sovint, es produeixena les xarxes socials.