Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss
28/10/2014

Més deute per armes? No, gràcies!

Les informacions periodístiques que indiquen que el Ministeri de Defensa promourà l’adquisició d’armament per valor de 10.000 milions d’euros ens sembla un anunci profundament irresponsable.

La seguretat de les persones i dels pobles descansa fonamentalment en la generació de les condicions que els permetin dur a terme les seves necessitats, en un entorn de llibertat i de justícia. Per a això calen moltes accions polítiques i no l’adquisició de sistemes militars.

La gran majoria d’amenaces a la humanitat no tenen res a veure amb la variable militar. I les que tenen aquesta dimensió (conflictes enquistats, terrorisme, etc.) precisen fonamentalment i sobretot, respostes polítiques ambicioses i coordinades.

Per això no podem entendre ni aprovar la insistència en continuar fabricant ‘seguretat’ a base d’exèrcits, despesa militar i armaments.

Aquest anunci és encara més greu si, com ara, ens trobem en un context de greu crisi econòmica i de retallades en l’accés als drets bàsics i fonamentals per a la dignitat humana com l’habitatge, la sanitat, l’educació o la cultura.

I és definitivament incomprensible fer-ho quan, encara avui, el Govern espanyol afronta un deute altíssim (un total de 30.000 milions d’euros que majoritàriament encara no han estat satisfets) per adquisicions anteriors d’armaments.

Per tot això demanem al Govern, als partits polítics, als moviments socials i a la ciutadania que facin tot el possible per rectificar aquesta decisió.

Comentaris

 1. Maria Ariño says

  Estic d’acord amb la Brigitte. És una bona idea divulgar-ho i fer un text on la gent pugui firmar per expresar la seva oposició a aquesta decisió.
  El primer que penso després de llegir la notícia és: “s’ha de fer alguna cosa, però què”. Escriure al ministeri de defensa, a presidència.
  Per què no recollir firmes. La gran part de la població no té notícia d’aquest fet i crec que és prou greu perquè ens mobilitzem

 2. JAUME PERA ARENAS says

  Per què no hi ha una protesta massiva davant aquest anunci de més despesa militar, i més ara en època de crisi?
  -Poca informació ? Segurament. Caldrà difondre aquesta informació per tots els canals al nostre abast.
  -Poca formació ? És evident que , malgrat la situació actual, encara té força la idea que la nostra seguretat depèn dels exèrcits.
  Cal difondre la informació i debatre el tema de la pau i la seguretat a fons. SOM-HI !

 3. Josep Bofarull says

  Estic d’acord amb la Brigitte. Com també voldria saber si aquest armament es per defensar a la comunitat europea o als enimics interiors del nostre pais.

 4. Si voleu dir que la decisió del govern promoure l’adquisició d’armament i, a sobre, endeutar-se per fer-lo, us sembla irresponsable, comparteixo al cent per cent el vostre parer. Però en aquest article digueu que és l’anuncia d’aquesta decisió el que us sembla irresponsable. Amb això no estic gens d’acord. Crec que molt important que això s’anuncii per a que la població pot posicionar-se al respecte. No tinc prou informació per començar una petició, por exemple a Avaaz, però si en feu una la firmaré i la divulgaré.
  Salutacions,
  Brigitte Hansmann

Fes un comentari

*