Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss
03/06/2009

Moren tres membres de IANSA en l’accident de l’avió d’Air France

Pablo Dreyfus, coordinador d’investigació de Viva Rio, a Rio de Janeiro i la seva dona Ana Carolina Rodrigues coordinadora del projecte sobre nens i joves en violència armada de la mateixa organització, volaven en l’avió sinistrat. També hi viatjava el doctor Ronald Dreyer, un diplomàtic suís, coordinador de la Declaració de Ginebra contra la Violència Armada. Tots tres eren membres de la Xarxa Internacional d’Acció sobre les Armes Lleugeres (IANSA).

La Fundació per la Pau, membre de IANSA, se suma a les mostres de condol que diferents representants de la Xarxa han fet arribar a les famílies, amics i companys de feina dels tres desapareguts.

Pablo Dreyfus participava sovint en les reunions internacionals sobre armes lleugeres. Era un expert internacional sobre violència armada i tràfic de drogues i armes, també sobre mesures de control com la regulació del comerç, cerca i identificació d’armes i sistemes de registre. Les seves investigacions van ser de molta importància en la campanya per a una nova llei d’armes de foc al Brasil (Estatut de Desarmament de 2003), y en l’establiment de la Comissió Permanent sobre el Tràfic i Armes en el Congrés Brasiler. L’Estatut ha salvat desenes de milers de vides. Tot i que va treballar principalment a l’Amèrica Llatina també va assessorar els governs d’Angola i Moçambic, entre d’altres.

L’any 2008, Dreyfus va ser un dels ponents de IANSA en la Reunió Biennal d’Estats. Estava afiliat a la Small Arms Survey de Ginebra i a la Universidad Latinoamericana, FLACSO.

IANSA ha creat la plana commemorativa www.iansa.org/pablo.htm per a les persones i entitats que vulguin enviar els missatges i comentaris al correu pablo@iansa.org.