Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss
04/10/2017

Neix En Peu de Pau

Iniciativa per fomentar l’acció pacífica i no-violenta

El dimecres 18 d’octubre s’ha presentat en roda de premsa a Barcelona En Peu de Pau, una iniciativa impulsada per la societat civil activa i compromesa amb la cultura de pau, la resistència pacífica i la no-violència. FundiPau en formem part.

Text de presentació de En Peu de Pau

Fruit d’una reflexió compartida sobre els fets que vivim a Catalunya darrerament, ens hem trobat persones i col·lectius de diferents sensibilitats per abordar l’extensió i socialització de les legítimes accions socials i cíviques, de caràcter pacífic i no violent, que han caracteritzat les mobilitzacions de defensa de drets i llibertats fonamentals i les respostes davant la deriva repressiva de l’Estat. Deriva que ahir, mentre preparàvem aquesta presentació, vam veure agreujada per l’empresonament dels presidents d’Òmnium Cultural i l’ANC. Una provocació que traspassa de nou les línies vermelles democràtiques i busca respostes que generin una espiral de violència.

Precisament per això, considerem clau mantenir, reforçar i ampliar aquesta cultura de mobilitzacions ciutadanes estrictament no violentes en els dies i setmanes que vindran.

  • Des d’aquesta reflexió, considerem que cal: Impulsar un marc plural de coordinació i de creació de xarxes per mantenir el caràcter no violent de les mobilitzacions i respostes ciutadanes. Consolidar i estendre les pràctiques de resposta civil pacífiques i no violentes, davant la retallada de drets i llibertats ciutadans. Articular equips socials actius, en el marc de futures mobilitzacions, que ofereixin coordinadament un aixopluc de seguretat, calma i tranquil·litat i mantinguin el caràcter no violent, a partir de qui ja hi està treballant.
  • Alhora, constatem que, a més de la resposta a l’àmbit de repressió policial que ja es va viure l’1-O, caldrà gestionar també les tensions que ja han generat i seguiran generant grups provocadors d’extrema dreta, especialment delicats.
  • Volem que aquesta iniciativa conjunta, que anomenem En Peu de Pau, cobreixi quatre necessitats complementàries, sumant el que ja estan fent diversos moviments i persones:
    • Generar un espai de coordinació i de generació de discurs comú sobre la resposta pacífica i no violenta, des de l’autoritat moral dels qui hi han treballat a fons i també dels actors que estan jugant un rol central en les mobilitzacions.
    • Fer que també esdevingui un espai de coordinació operativa dels diferents col·lectius que poden contribuir a una millor organització i a mantenir el to no violent en aquestes mobilitzacions.
    • Posar a disposició de tothom les accions de formació i els recursos sobre acció pacífica i no violenta. – Establir una acció de comunicació (basada en les ja existents) que difongui tot allò relacionat amb les tres anteriors.