Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss
22/06/2015

Neix Tadamon Catalunya: crida a la solidaritat amb el poble de Síria

Diverses persones implicades en la solidaritat internacional, els moviments per la pau i pels drets humans han conformat l’espai Tadamon Catalunya -Tadamon significa solidaritat en àrab. Aquesta iniciativa té per objectiu canalitzar des de Catalunya i, per primera vegada, de forma unitària, la necessària solidaritat envers el poble de Síria que està patint una greu crisi humanitària.

Un ampli ventall d’entitats, s’han sumat ja a la crida “Solidaritat amb el poble de Síria” i les que ho vulguin, s’hi poden sumar a tadamoncatalunya.wordpress.com. FundiPau som una de les entitats promotores i signants d’aquesta iniciativa.

Els signants ens declarem en solidaritat “amb les forces democràtiques de Síria, amb els moviments populars que encara avui defensen els objectius originals” de les revolucions àrabs, davant les ingerències estrangeres i els sectarismes. També rebutgem “l’ús interessat del conflicte sirià per intentar justificar actituds i mesures islamòfobes a casa nostra” i ens comprometem a donar suport a les campanyes al respecte.

Un element clau de la crida és l’exigència d’un “canvi fonamental en les polítiques de l’Estat espanyol pel que fa a les persones refugiades”. I afegim “Les persones que fugen d’una guerra es mereixen suport i respecte, com reclamaven les persones refugiades de la Guerra Civil Espanyola”

Finalment, les entitats signants considerem que “cal canviar les polítiques d’asil, d’atenció als refugiats i de rescat marítim. La Unió Europea ha d’acollir els sol·licitants d’asil, facilitar el reassentament i la tramitació de vises humanitàries.”

Desitgem que la crida sigui un punt d’inflexió que ajudi a fer visible —en la forma d’actes públics, mobilitzacions al carrer, i altres activitats— el suport existent a Catalunya per la lluita per la democràcia i la justícia social al nord d’Àfrica i l’Orient mitjà, així com pel dret a l’asil per a les persones que fugen dels greus conflictes a la regió.

Correu electrònic: tadamoncatalunya@gmail.com

Twitter: @TadamonCat

Facebook: TadamonCatalunya

tadamoncatalunya.wordpress.com