Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss
16/06/2011

No a la desaparició del Consell Català de Foment de la Pau

La Fundació per la Pau presenta al·legacions a la Llei Omnibus

Davant la proposta de supressió del Consell Català de Foment de la Pau, presentada per la Generalitat de Catalunya en el seu avantprojecte de llei, la Fundació per la Pau manifesta el seu ferm rebuig a aqueta mesura. El CCFP és un organisme fonamental per a impulsar i avaluar polítiques públiques de pau. D’altra banda, no té cap cost per als pressupostos públics.

Posicionament de la Fundació per la Pau davant la proposta de supressió del CCFP

No a la desaparició del Consell Català de Foment de la Pau

Dins del conjunt de mesures previstes en l’Avantprojecte de Llei de simplificació, d’agilitat i reestructuració administrativa i de promoció econòmica de la Generalitat de Catalunya, coneguda com a Llei Òmnibus, vam descobrir amb sorpresa i indignació que es preveia la supressió del Consell Català de Foment de la Pau (CCFP), organisme previst a la pionera Llei de Foment de la Pau aprovada pel Parlament de Catalunya el 2003.

El CCFP, organisme participat entre altres per l’administració, la societat civil i el món acadèmic, és un espai privilegiat per a impulsar, fer seguiment i analitzar les polítiques públiques de pau que es duguin a terme al nostre país.

Des de la Fundació per la Pau, una entitat que ha promogut i reclamat una actuació pública a favor de la pau, veiem amb molta preocupació aquesta proposta i estem fent tot allò que està a les nostres mans per tal d’aturar-la: presentar al·legacions a l’avantprojecte, fomentar que altres persones i entitats ho facin, fer arribar les nostres consideracions al govern, establir contactes amb els partits polítics, etc.

No entenem què té a veure amb la simplificació administrativa i l’estalvi econòmic la supressió d’un organisme plural i de concertació en un àmbit tant important com el foment de la pau que, a més, no ha costat ni un cèntim als pressupostos públics.

Desitgem, esperem i treballem activament perquè aquesta proposta no arribi a concretar-se. En tot cas, us informarem puntualment de com van els esdeveniments.