Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss
21/01/2022

Pacifiquem les Xarxes Socials

El 30 de gener es commemora el Dia Escolar de la No-violència i la Pau en record de l’aniversari de la mort de Gandhi. Enguany la data cau en diumenge i molts centres escolars organitzaran actes els dies previs o posteriors per difondre els valors de la cultura de pau.

Com cada any, hem preparat una proposta didàctica i l’edició del 2022 l’hem centrada en les xarxes socials. Proposem reflexionar sobre com poden ser una eina útil, eficaç, positiva i enriquidora quan se’n fa un bon ús, alhora que volem alertar dels riscos i els perjudicis de fer-ne un ús inadequat. A partir del projecte Pacifiquem les xarxes socials us proposem dedicar la jornada a promoure una participació en l’entorn digital més respectuosa, creativa i positiva, lluny de la bronca, les burles, el menyspreu i els discursos d’odi que, massa sovint, es produeixen a les xarxes socials.

Proposta DENIP 2022 – ‘No siguis troll! Pacifiquem les Xarxes Socials’

D’altra banda, si voleu difondre i compartir les diferents activitats que haureu fet durant ja jornada us animem a què enllaceu la plana web on les tingueu penjades al Mapa DENIP 2022. És una eina col·laborativa creada per FundiPau que permet veure d’un cop d’ull totes les activitat que s’han fet durant la jornada i agafar idees.

Mapa DENIP 2022

El DENIP

El Dia Escolar de la Noviolència i la Pau se celebra cada 30 de gener, en commemoració de l’aniversari de la mort del Mahatma Gandhi. El va impulsar el 1964 l’educador, poeta i pacifista mallorquí Llorenç Vidal. Durant aquesta jornada, escoles, instituts i centres educatius d’arreu del món organitzen diferents activitats per difondre els valors de la noviolència i la pau. Plana web del DENIP.

Si voleu consultar les propostes didàctiques d’altres anys o veure els Mapes d’edicions anteriors ho podeu fer aquí.