Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss
19/04/2007

Nova fase d’Armes Sota Control

Ja s’han començat a donar les primeres passes per fer possible el Tractat sobre el Comerç d’Armes, TCA. Durant els propers mesos, el Secretari General de les Nacions Unides, Ban-Ki-Moon, recollirà totes les opinions dels Estats sobre la viabilitat i els paràmetres que ha d’incloure aquest Tractat. Coincidint amb aquest procés, la Campanya Control Arms (Armes sota Control a Catalunya) ha llançat a tot el món la iniciativa anomenada Consulta Popular.

Aquesta fase de Consulta Popular consisteix en què els ciutadans i ciutadanes facin la seva aportació sobre el contingut i els principis que creuen que ha d’incloure aquest tractat internacional. La Campanya demana als diferents governs que la veu i les opinions de la societat civil siguin incorporades en els informes que cada país farà arribar al Secretari General de Nacions Unides. Així mateix i durant la celebració de la 62a Assemblea General d’aquest organisme, totes aquestes consultes populars confluiran en una “Consulta Internacional” amb la participació de tota la societat civil.

La Consulta Popular, ja en marxa en alguns països com el Brasil, Burundi, Canadà o Itàlia, pot consistir en diverses activitats com reunions, seminaris, contactes amb parlamentaris, conferències i debats amb intel·lectuals, acadèmics, activistes en defensa dels drets humans, ciberaccions, enviaments massius de postals a membres dels governs, o qualsevol altra proposta imaginativa que asseguri que les veus de milions de ciutadans són escoltades pels diferents governs i pel Secretari General de les Nacions Unides. A l’Estat espanyol i a Catalunya aviat es començaran a planificar noves activitats per a aquesta fase.

La Consulta Popular té un objectiu principal: garantir que del procés d’elaboració del TCA que tot just ara comença, en surti una eina internacional que es basi en tot el conjunt de responsabilitats contretes pel Estats en virtut dels drets humans, del dret internacional humanitari i del desenvolupament sostenible.

Més informació a la secció d’Armes Sota Control