FundiPau i l’abolició nuclear

acte-fundi

FundiPau participa activament en la Campanya Internacional per a l’Abolició de les Armes Nuclears (ICAN) des de l’any 2010. Igualment, ha treballat i ha donat suport a altres iniciatives en favor de l’abolició nuclear.

Cronologia

2020

. De l’1 de desembre del 2020 a l’11 de gener del 2021 Exposició ‘Armes Nuclears #MaiMés!‘ al Mercat de la Muntanyeta de Sant Boi de Llobregat.
. 24 d’octubre Les armes nuclears, prohibides! S’arriba a les 50 ratificacions necessàries perquè el Tractat de prohibició entri en vigor.
. 21 de setembre Clam diplomàtic pel desarmament nuclear. Declaració de FundiPau pel Dia Internacional de la Pau.
. 30 de juliol Llançament de l’Acció ’75 anys d’Hiroshima i Nagasaki #MAIMÉS’ per demanar al Govern espanyol que doni suport al Tractat sobre la Prohibició de les Armes Nucleas. Acció conjunta de FundiPau i la xarxa Alcaldes i Alcaldesses per la Pau.
. 15 de juny Armes nuclears més modernes i menys control. Nota de premsa del SIRPI traduïda per FundiPau.
. 20 de febrer Llançament de la campanya ‘Construïm la pau, de les ciutats al món’ per aconseguir el suport dels municipis al Tractat sobre la Prohibició de les Armes Nuclears. Web ciutats de pau

2013

. 3 de desembre. DENIP 2014: prohibim les armes nuclears.
. 22 d’octubre. 124 Estats condemnen els efectes inacceptables de les armes nuclears.
. 13 de juny. Visita i presentació de la Campanya Internacional per a l’Abolició de les Armes Nuclears.
. 6 de juny. Les armes nuclears, al punt de mira.
. 3 de juny. Continua la modernització i la reducció de les armes nuclears. Nota de premsa del SIPRI traduïda per FundiPau.
. 10 d’octubre. No invertiu en la bomba.
. 22 de juliol. Èxit de la Setmana Mundial per l’Abolició Nuclear.
. 11 de juliol. Catàstrofe humanitària. Publicació de la Campanya Internacional per a l’Abolició Nuclear traduïda al català i al castellà per FundiPau.