Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss
02/03/2017

Obrim Fronteres

Neix una plataforma per sumar forces

 

La plataforma Girona Acull, el Grup de Suport Stop Mare Mortum Blanes, la Plataforma per la Pau Lloret, FundiPau, la campanya Casa nostra, Casa Vostra i una desena més d’organitzacions catalanes, han creat la coordinadora Obrim Fronteres en defensa del dret de les persones que fugen de les guerres, la pobresa i les catàstrofes i pel dret a obtenir refugi.

Les entitats que formem part d’Obrim Fronteres, estan duent a terme una tasca de sensibilització en els seus entorns amb l’objectiu de defensar un tracte humà i legal cap a les persones que es veuen obligades a fugir d’una barbàrie. Persones que davant la impossibilitat d’arribar per vies segures, es veuen obligades a posar-se en mans de màfies sense escrúpols que les espolien i maltracten i a afrontar el risc altíssim de morir ofegades a la mar Mediterrània, ferides a les tanques, presoneres a camps d’internament o retornades contra la seva voluntat. Una sensibilització que es complementa amb la participació i organització en les mobilitzacions ciutadanes que s’han succeït arreu, com la darrera manifestació de Barcelona, el passat 18 de febrer.

Aquestes entitats també han col·laborat a posar en marxa xarxes educatives i materials pedagògics per poder contribuir a reforçar una tasca educativa imprescindible per aconseguir una societat compromesa amb els drets humans universals. La coordinadora vol unir  esforços fins aconseguir aixecar un gran clam general contra les polítiques inhumanes dels governs europeus, especialment del govern espanyol i forçar així els polítics responsables a respectar el dret internacional d’asil i la protecció de les persones migrants.

‘Lluitem i lluitarem per exigir la fi de la mort a la Mediterrània, per la creació de vies segures per als migrants forçosos, per denunciar els vergonyosos tractats de la UE amb Turquia i de l’Estat espanyol amb el Marroc’, diuen des de la nova coordinadora. El compliment dels acords de Ginebra, de Dublín i Schengen és al punt de mira d’Obrim Fronteres.

Amb aquests objectius, algunes de les plataformes i grups de la Coordinadora Obrim Fronteres estan fent una recollida de signatures als barris i ciutats per adreçar al Congrés dels Diputats d’Espanya un text que recull aquestes reivindicacions.

Més informació a: Solidàries.org