Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss
18/01/2020

Jornada ‘Pensar, crear, resistir’ – 24/01 Casa de la Convalescència

Com prevenir els extremismes violents a Catalunya

 

Divendres, 24 de gener de 2020, de 10 a 14 h, a la Casa de la Convalescència de Barcelona (Sant Antoni Maria Claret, 171)

Quins extremismes violents tenen presència a Catalunya? Quina és la situació de l’extrema dreta, el jihadisme violent, la LGTBIQ+fòbia, la islamofòbia o el racisme institucional en la nostra societat? Se’ls pot fer front des d’un marc comú? Quin impacte tenen les polítiques antiterroristes en els drets humans? Com podem generar respostes des d’un paradigma alternatiu, el de la prevenció des d’un enfocament de drets?

Els reptes als quals ens enfrontem requereixen una resposta comuna i coordinada entre els diferents actors de la societat catalana. Per això, la jornada Pensar, Crear i Resistir vol ser un espai de debat, intercanvi i codisseny de polítiques públiques entre institucions i societat civil, per a la prevenció dels extremismes violents en totes les seves formes.

Programa de la jornada Pensar, Crear i Resistir – OPEV

Inscripcions a clara.caldero@novact.org – 93 551 47 14

La jornada serviarà per presentar la Diagnosi d’extremismes violents a Catalunya (Calderó, 2019) i obrir debat amb tots els actors involucrats sobre quines són les formes que pren l’extremisme violent a Catalunya i quins factors en són conductors. ç

També es presentarà el Briefing Paper Best Practices on PVE across the Euro-Mediterranean Region (Muro i Bourekba, 2019) i s’obrirà un debat sobre com aquestes bones pràctiques es poden aplicar des de la realitat institucional catalana.

Tot plegat amb l’objectiu de crear un espai propositiu per a la consolidació d’una proposta de pla d’acció per la prevenció dels extremismes violents a Catalunya.