Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss
08/07/2019

‘Refugiats, per què?’ supera els 60.000 visitants

L’exposició de FundiPau compta amb sis edicions que recorren diferents localitats de Barcelona, Girona i el Garraf, així com les ciutats de Sant Cugat del Vallès i Madrid

Més de 60.000 persones de Catalunya i de la ciutat de Madrid han vist l’exposició Refugiats, per què? de FundiPau en les més de 120 itineràncies que s’han fet fins ara. La mostra defensa la necessitat d’acollir les persones que es veuen forçades a fugir de casa i alhora aborda dues de les principals causes que provoquen aquesta fugida: l’armamentisme i la guerra.

Aquest és el tercer any de recorregut de Refugiats, per què? que es va inaugurar el 6 de setembre de 2016 a Santa Coloma de Gramenet. Aquí trobareu les ciutats i espais que ha visitat. Itineràncies de ‘Refugiats, per què?’

D’altra banda, la mostra també ha estat present en espais rellevants en la reivindicació del dret al refugi com el Palau Sant Jordi, on el dissabte 11 de febrer del 2017, es va poder veure al vestíbul, en el marc del gran concert solidari en suport a les persones refugiades organitzat per la campanya Casa Nostra, Casa Vostra.

En aquest moment hi ha sis edicions actives de l’exposició: dues a Barcelona, una a Girona, una al Garraf, una a Sant Cugat de Vallès i una a Madrid, que compta amb el suport d’Aipaz i de Madrid Capital de Paz.

Acollir… i prevenir!

“Davant la crisi de refugiats el primer enfocament necessari és l’humanitari. La indignació ens ha d’empènyer a l’acció. Però també hem de fer un pas més, els refugiats no surten del no res. Hi ha unes causes, unes fonts que, si continuen rajant, faran sempre insuficients les respostes solidàries. Parlem poc de les causes i tanmateix són la clau: guerres, fam, violacions de drets humans bàsics.” afirma Antoni Soler, president de FundiPau.

“Les dones pateixen greument els impactes de les guerres: esdevenen objecte directe de la violència de gènere i el masclisme regnants. Situacions que també pateixen en el trànsit de fugida i en els camps de refugiats” recorda Carme Suñé, vicepresidenta de FundiPau.

“Si volem afrontar seriosament el drama dels 70.000.000 de persones desplaçades i refugiades, cal prevenir els conflictes armats, posar el comerç d’armes sota control i prioritzar de forma efectiva la protecció de tots els drets humans”, apunta Jordi Armadans, director de FundiPau.

Si voleu portar l’exposició a la vostra localitat poseu-vos en contacte amb Sergi Serrano sserrano@fundipau.org, 93 302 51 29 (matins).