Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss
13/04/2005

Saragossa, capital del moviment contra la investigació militar. La Campanya “Per la pau: prou investigación militar!” realitza unes jornades a la ciutat

– NOTA DE PREMSA – 13 d’abril de 2005

Saragossa es convertirà, aquest cap de setmana, en la capital del moviment contra la recerca militar. El dissabte 16 i el diumenge 17 d’abril, la Campanya "Per la pau: prou investigació militar!" realitza unes jornades públiques sobre el tema, així com diverses reunions de coordinació.

Durant les jornades, a les quals hi participarà l’economista i especialista en desarmament, Arcadi Oliveres; professors de, entre d’altres, les Universitats Complutense, de Granada, Politècnica de Madrid o de Saragossa, especialistes en diverses matèries (com Juan M. Parrondo, Celia Fernández o Javier Rodríguez); el primer científic en utilitzar la clàusula de bon ús, Isidoro Albarreal; els coordinadors de la campanya, Natalia Roncancio i Miguel Ángel Molina o diversos membres del Colectivo de Objeción y Antimilitarismo MOC y la Campaña aragonesa, com Jesús Paz o José Ramón López, es realitzaran taules rodones i tallers on es parlarà del paper de la indústria militar o del comerç d’armes, entre altres, i es presentaran les alternatives promogudes per la Campanya: l’objecció científica, la clàusula de bon ús…

El dissabte per la tarda, representants dels diversos grups i col·lectius de tot l’Estat vincultas a la Campanya es reuniran per tal de valorar la feina realitzada i definir l’estratègia a seguir en el proper curs.

La Campanya "Per la pau: prou investigació militar!", que va néixer l’any 1999, vol afavorir una reflexió crítica sobre la militarització de la investigació científica i promou la transferència econòmica d’aquests recursos cap a R+D civil. Ha aconseguit que més de 2.000 científics i científiques s’hagin declarat "objectors" a la recerca militar o que unes 15 universitats hagin rebutjat la participació en projectes de recerca militar. Impulsada als seus inicis per la Fundació per la Pau, en l’actualitat compta amb la implicació de la Federació Estatal d’Enginyeria Sense Fronteres o COA-MOC a Aragó, entre altres col·lectius.

Diverses federacions i coordinadores autonòmiques d’ONG, així com la Comissió General de Justícia i Pau, donen suport a la campanya. En conjunt, més de 50 ONG, grups, col·lectius d’investigadors de tot l’Estat espanyol participen a la campanya.