Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss
11/01/2016

Setsuko Thurlow, Persona de l’any pel control d’armes 2015

La hibakusha i destacada defensora d’ICAN ha estat guardonada en reconeixement per la seva incansable tasca per un món lliure d’armes nuclears. Comparteix el prestigiós premi amb tots els altres supervivents de les bombes atòmiques d’Hiroshima i Nagasaki de l’any 1945.

Des de FundiPau celebrem aquest merescut premi i els hem fet arribar la nostra felicitació.

Setsuko Thurlow va ser a Barcelona l’any 2008 juntament amb altres hibakusha en el marc d’un dels viatges de l’organització japonesa Peace Boat. FundiPau ens vam ocupar de la seva acollida a la ciutat i vam tenir l’oportunitat de conèixer i entrevistar la Setsuko, amb qui també hem coincidit en trobades de la Campanya Internacional per a l’Abolició de les Armes Nuclears (ICAN). Aquí teniu el seu testimoni.

També podeu consultar l’entrevista al Butlletí 92 on line o al Butlletí 92 en pfd

Premi Arms Control Person of the Year

Els supervivents de les bombes d’Hiroshimsa i Nagasaki, coneguts com a hibakusha en japonès, van ser nominats “per la seva incansable dedicació a compartir les seves experiències de primera mà dels efectes catastròfics i humanitaris de les armes nuclears” segons indica l’Associació pel Control d’Armes, que atorga aquest premi cada any a partir de la votació popular.

Molts hibakuaha continuen dedicant la seva vida a lluitar per evitar es mai més es torni a usar una arma nuclear i a mantenir la pressió per eliminar i prohibir les armes i les proves nuclears.