Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss
01/04/2008

Solidaritat amb el poble tibetà

La Fundació per la Pau dóna suport a la petició que feta pel Dalai Lama a les autoritats internacionals a qui demana que facin de mediadores amb les autoritats xineses per trobar una solució noviolenta a la situació que viu el poble tibetà.

L’any 1950 la Xina maoista va ocupar el Tibet i nou anys més tard va obligar el Dalai Lama, líder espiritual i temporal del país, a exiliar-se a Dharamsala, al nord de l’Índia. És des d’aquest país on el Dalai Lama ha fet una crida internacional per rebre ajuda. Segons el Premi Nobel de la Pau, sense aquest suport “la cultura tibetana desapareixerà en menys de quinze anys”.

Amb la intenció de sumar-se a aquesta crida, la Fundació per la Pau dóna suport a la campanya SOS Tibet, organitzada per la Fundació Casa del Tibet de Barcelona i que recull la crida del Dalai Lama.

En el manifest elaborat per la campanya es denuncia que l’ocupació xinesa suposa un “veritable genocidi” per al poble tibetà, donat que 1.200.000 tibetans han estat assassinats, 6.000 temples i monestirs han estat destruïts i actualment més de 130.000 tibetans viuen a l’exili mentre que vuit milions de xinesos han colonitzat un país de sis milions d’habitants.

SOS Tibet també posa de manifest la seva sorpresa per l’actuació de la comunitat internacional a la zona, doncs consideren que “malgrat conèixer exactament el que passa a la Xina, mira cap a un altre costat: el dels interessos econòmics i de mercat”.

Les signatures recollides per la campanya seran lliurades als representants institucionals el proper 25 d’abril dia en què es commemora el dinovè aniversari del naixement del Panchen Lama, la segona autoritat espiritual del Tibet després del Dalai Lama, segrestat pel govern xinès el 1995 quan tenia 6 anys i de qui no se n’ha sabut res mes.

Per signar el manifest de suport al poble tibetà: www.sostibet.com/index-cat.php