Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss
12/06/2014

Taula rodona ‘Desarmament: victòries i reptes’

Tarja en jpg

Amb:

Daniel Mack, analista de Sou da Paz i un dels coordinadors de la campanya pel Tractat sobre Comerç d’Armes durant les negociacions a Nacions Unides

Magnus Løvold, director de campanya i d’incidència de la Campanya Internacional per a l’Abolició de les Armes Nuclears (ICAN)

Presenta i modera: Carme Suñé, vicepresidenta de FundiPau

Dia: dijous, 26 de juny de 2014

Hora: 19.00h

Lloc: Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), sala El Mirador (c/Montalegre 5, Barcelona)

Hi haurà servei de traducció simultània de l’anglès i el català.

El 2 d’abril de 2013, es va aprovar a les Nacions Unides el Tractat sobre Comerç d’Armes, després d’anys de campanya de la societat civil. Ara està en procés de ratificació i, quan l’hagin ratificat 50 països, podrà entrar en vigor. Com serà la seva aplicació? Quines resistències hi haurà?

En aquests moments hi ha 17.000 armes nuclears actives en mans de 9 països. El Tractat de No Proliferació Nuclear, que hauria de promoure la reducció progressiva d’aquestes armes, s’ha demostrat un instrument lent i ineficaç. Davant d’això la societat civilpromou una campanya per a l’abolició definitiva de les armes nuclears. Com treballa per aconseguir-ho? Amb quins suport compta? Com hi podem contribuir?

El camí cap al desarmament i el control de les armes no és senzill ni ràpid però gràcies a una ciutadania sensibilitzada, activa i organitzada s’estan donant passos molt rellevants. En la taula rodona ‘Desarmament: victòries i reptes’ parlarem de dues d’aquestes campanyes, la que ha aconseguit l’aprovació del Tractat sobre Comerç d’Armes i la que es proposa l’abolició de les armes nuclears.

 

Amb el suport de:

ajuntament bcn
ACCD