Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss
07/07/2018

Tractat sobre la Prohibició de les Armes Nuclears: 1 any!

El 7 de juliol ha fet just un any que les Nacions Unides aprovaven el Tractat sobre la Prohibició de les Armes Nuclears. El 20 de setembre següent el tractat es va obrir a la signatura dels estats.

Un any després, 59 països l’han signat i 12 l’han ratificat. Perquè el text entri en vigor cal que el ratifiquin 50 països.

Encara queda molt de camí a recórrer per convèncer els Estats nuclears i els membres de l’OTAN que per garantir de debò la seguretat humana, el millor que podem fer és eliminar definitivament unes armes que la poden destruir.

El Tractat es va aprovar després d’una dècada d’esforços de la Campanya Internacional per a l’Abolició de les Armes Nuclears (ICAN), de la qual FundiPau som membres. Fins ara, aquestes armes eren eren les úniques de destrucció que no comptaven amb un tractat de prohibició, malgrat les terribles conseqüències humanitàries que provocaria una sola detonació intencionada o accidental. Les armes químiques es van prohibir l’any 1972 i les armes biològiques, el 1992.

El desembre de 2017, la Campaña Internacional per a l’Abolició de les Armes Nuclears, recollia el Premi Nobel de la Pau a Oslo, un reconeixement més a la tasca imprescindible de dotar-nos d’un món més segur.

Amb el vostre suport, a FundiPau seguim treballant perquè les institucions catalanes i espanyoles donin suport a l’abolició nuclear i  principalment perquè l’Estat espanyol signi i ratifiqui el tractat.

Trobareu més informació de la campanya internacional a icanw.org i de la tasca de FundiPau a fundipau.org/nuclears