Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss
27/10/2008

Tu també pots prohibir les bombes de dispersió

Del 27 d’octubre al 2 de novembre se celebra arreu del món la Setmana Mundial d’Acció per prohibir les bombes de dispersió. Just un mes abans que se celebri a Oslo la cimera on s’ha de signar el Tractat de prohibició. Suma’t
al Tractat Popular per pressionar els governs a què el signin.

Durant aquesta setmana, la Cluster Munition Coalition, de la qual forma part la Fundació per la Pau, fa una crida a tots els governs perquè anunciïn públicament la seva intenció de signar el Tractat a la conferència d’Oslo. També demana a aquells governs que ja s’hi han compromès, com és el cas del govern Espanyol, que ho promoguin a altres països.

La Conferència d’Oslo tindrà lloc a la capital Noruega els dies 3 i 4 de desembre. S’espera que més de 100 governs, molts representats per Ministres i caps, signin el Tractat que prohibeix l’ús, la producció, la transferència i l’emmagatzematge de les bombes de dispersió i ofereix assistència a les comunitats afectades per aquestes armes. També s’espera que hi participin altres personalitats com el Secretari General de les Nacions Unides, Ban Ki-moon.