Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss
16/03/2021

Turquia: ‘Crisi de Drets Humans?’

Cicle ‘Defensores dels Drets Humans’

Información en castellano

Dilluns, 22 de març del 2021 a les 18 h en línia

Zelal Pelin Doğan, activista i advocada en defensa dels Drets Humans conversarà amb el periodista establert a Istanbul Andrés Mourenza. L’acte el presentarà la directora de polítiques migratòries a Instrategies Gemma Pinyol-Jiménez.

Acte en línia. Enllaç.  

Amb aquesta segona edició del cicle Defensores dels Drets Humans, volem donar veu a activistes que denuncien les vulneracions de drets  que es pateixen als seus països i que, amb la seva tasca, defensen drets i llibertats fonamentals.

El dilluns 22 de març del 2021 comptarem amb Zelal Pelin Doğan, advocada especialitzada en la defensa dels drets humans. Ha treballat amb la societat civil i institucions governamentals en qüestions relacionades amb els drets humans, la impunitat i les desaparicions forçades a Turquia i l’Argentina. Actualment treballa com a advocada de drets humans, especialment en casos relacionats amb la llibertat d’expressió i de premsa, en una associació a Istanbul.  Representa principalment a periodistes, fotògrafs, acadèmics i estudiants.

Zelal conversarà amb el periodista Andrés Mourenza, establert a Istanbul des del 2014 on treballa pel diari El País, l’emissora de ràdio Onda Cero i altres mitjans pels quals també ha informat sobre Grècia, Iraq, Xipre, Armènia i l’Azerbadjan. És coautor del llibre “La democracia es un tranvía” amb el periodista Ilya U. sobre la transformació de Turquia en les darreres dècades i autor de “Sinora: historias de la frontera de Europa y de las personas que la habitan.” 

La presentació de l’acte anirà a càrrec de Gemma Pinyol-Jiménez, directora de  polítiques migratòries i diversitat a Instrategies i membre del patronat de FundiPau.

 

 

 

 

Cicle Defensores 2021

Aquest projecte compta amb el suport de la Dirección General de Naciones Unidas y Derechos Humanos del Ministerio de Asuntos Exteriores y de Cooperación.