Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss
14/07/2008

Una crisi mundial

Del 14 al 18 de juliol se celebra a Nova York la tercera Reunió Bianual d’Estats per a la implementació del Programa d’acció de les Nacions Unides sobre les armes lleugeres. Coincidint amb aquesta trobada, la Fundació per la Pau publica l’informe ‘Violència Armada: La Crisi Mundial’ (pdf, 2Mb).

La proliferació i el descontrol de les armes ens ha conduit a una situació d’autèntica crisi mundial. Les xifres són escandaloses: al món hi ha 875 milions d’armes en circulació, el 74 % de les quals són en mans de civils. Cada any vuit milions d’armes noves i fins a catorze mil milions de municions es posen al mercat. Com a resultat, mil persones moren cada dia víctimes de la violència armada i gairebé tres mil més resulten ferides. És evident que cal una regulació del comerç d’armes.

Aquest és l’objectiu del Programa d’acció de les Nacions Unides per prevenir, combatre i eradicar el comerç il•lícit de les armes lleugeres en tots els seus aspectes. Aquest Programa va néixer l’any 2001 i enguany, del 14 al 18 de juliol se celebra a Nova York la tercera Reunió Bianual d’Estats per fer un seguiment del seu procés d’implementació. La Fundació per la Pau, membre de la Xarxa Internacional d’Acció sobre les Armes Lleugeres (IANSA), demana als governs que hi participin que inverteixin tots els recursos i voluntat política necessaris per avançar en el control de les armes.

Per contribuir a donar a conèixer l’abast de la problemàtica de les armes i a combatre’n la seva proliferació descontrolada, la Fundació per la Pau ha editat aquest informe que us convidem a llegir.