Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss
19/03/2012

Una desena d’Hibakusha visiten Barcelona

La delegació de supervivents d’Hiroshima i Nagasaki seran rebuts per la Presidenta del Parlament i diversos diputats i diputades.

Els Hibakusha arriben el dia 20 de març a Barcelona a bord del Peace Boat, un vaixell que navega per tot el món per sensibilitzar en favor de la pau i els drets humans i per l’abolició de les armes nuclears. La Fundació per la Pau acull i organitza els diferents actes en què participarà la  delegació de supervivents durant la seva estada a la ciutat.  

En la seva breu estada a Barcelona, els Hibakusha tindran ocasió de parlar amb diversos diputats i diputades del parlament català i seran rebuts per la Presidenta del Parlament, la senyora Núria de Gispert. La delegació de supervivents els presentaran una proposta de Resolució sobre la prohibició de les armes nuclears perquè el Parlament la tingui en consideració.

A la tarda es trobaran amb alumnes de l’escola Pia Balmes de Barcelona i els explicaran les seves vivències i la necessitat de treballar per un món lliure d’armes nuclears.

Abans de tornar al vaixell per continuar el seu viatge, els Hibakusha faran una breu visita a la Sagrada Família.

L’escala a Barcelona, d’un dia de durada, forma part del "Viatge Global per un Món Lliure d'Armes Nuclears" endegat per l’ONG Peace Boat, amb seu central al Japó. Els Hibakusha viatgen per tot el món, presentant el seu testimoni i experiència personals del bombardeig per tal de sensibilitzar i mobilitzar la ciutadania per abolir les armes nuclears.

Peace Boat és una organització no governamental i no lucrativa, d’àmbit internacional que treballa per promoure la pau, els drets humans, el desenvolupament just i sostenible i el respecte pel medi ambient. Peace Boat desenvolupa moltes de les seves activitats mitjançant l’organització de creuers educatius per la pau a bord d’un gran vaixell. El vaixell crea un espai neutral i mòbil que permet als seus par­ticipants superar fronteres i iniciar relacions de cooperació i diàleg a mar obert i als ports que visiten.