Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss
12/12/2006

Vegeu les pel·lícules guanyadores del 1r Concurs d’Animacions per la Pau

El jurat del 1r Concurs d’Animacions per la Pau, organitzat per la Fundació per la Pau, ha premiat un curtmetratge i dos spots com a pel·lícules guanyadores. També ha seleccionat 13 pel·lícules més, d’entre les 50 que s’havien presentat, per a elaborar un DVD.

El guanyador de la categoria ‘Curtmetratges’ (més d’un minut de durada) ha estat el basc Aitor Oñederra Agirre amb ‘Jostuna (el sastre)’. Per a la categoria ‘Spot’ (menys d’un minut) hi ha hagut dos guanyadors: l’argentí Fernando Jeger, per ‘No és un juego’ i el català Christian Negre i Walczak per ‘Un conflicte pot ser un joc’.

La convocatòria del 1r Concurs d’Animacions per la pau respon a la voluntat de la Fundació per la Pau de potenciar la creació de materials que ajudin a sensibilitzar a favor d’una cultura de pau. Per això, les 16 animacions reconegudes (3 de premiades i 13 de finalistes) han estat recollides en un DVD que, a més de projeccions públiques, està pensat per a fer tallers i videofòrums. Les 16 pel.lícules poden veure’s íntegrament a la web del concurs.

El jurat ha estat format per Blanca Palou, directora de Xinacittà, Paco Cascón, president de Pangea i Edualter, Albert Criado, de Projectes TIC per l’educació de la Generalitat de Catalunya, Martí Terés, dissenyador i membre de la Fundació per la Pau a Girona i Toni Viader, webmestre de la Fundació i coordinador del concurs.

El Concurs compta amb el suport del Departament de Benestar i Família de la Generalitat, així com amb la col.laboració de Pangea, Xinacittà, Casas Projectes Audiovisuals, Xarxa de Televisions Locals de Catalunya, Museu del Cinema de Girona, Canal Solidari, Departament d’Educació de la Generalitat, Cinema Truffaut, Cinemes Verdi, Animac, ASIFA i la Universitat Politècnica de Catalunya.

La propera projecció pública de les pel·lícules serà el dissabte 16 de desembre a les 19:15h a la Casa Elizalde (c/ València, 302 de Barcelona), en un acte d’ASIFA, Associació Internacional del Film d’Animació. L’entrada és lliure.

Pots veure les pel·lícules senceres a la web del concurs