Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss
28/05/2015

X Memorial Joan Gomis – premi de periodisme solidari

Fins el 15 de setembre de 2015 es poden presentar els treballs i les candidatures a aquest premi que enguany arriba a la seva desena edició.

El Memorial Joan Gomis inclou dues categories, la d’obres periodístiques en català o castellà, i la de trajectòries periodístiques. Les dues reconeixen la tasca de persones i entitats que treballen per abolir les desigualtats, la pobresa i l’exclusió social i en favor de la pau els drets humans i l’entesa. 

El premi està dotat amb 1.500 € per a cadascuna de les modalitats.

A la tardor es convocarà un acte de lliurament dels premis en el qual també es commemorarà l’aniversari de la mort de Joan Gomis

Bases Memorial Joan Gomis. Català
Bases Memorial Joan Gomis. Castellano

Joan Gomis Sanahuja (1927 – 2001), va ser president de Justícia i Pau de Barcelona des de 1976 fins a la seva mort. També va presidir Justicia y Paz d’Espanya, la Federació Catalana d’ONG per al Desenvolupament i la Federació Catalana d’ONG per la Pau. Va ser un dels impulsors de la creació del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, i en va ser vicepresident de 1986 al 1991.

Va participar en diverses missions de drets humans a Amèrica, Àsia i Àfrica. També va ser director de l’ICESB (Institut Catòlic d’Estudis Socials). El 1951 va ser un dels fundadors de la revista El Ciervo i va ser-ne subdirector fins el 1971. Va col·laborar en diversos mitjans de comunicació i va publicar llibres com Un jueu a Natzaret, León rugiente, Desitjada Sumatra, La lluita pels drets humans i les Memòries cíviques. També va dedicar-se a la il·lustració gràfica i a la pintura. Entre altres distincions va rebre els premis Carles Cardó i Francesc Eiximenis de narrativa, el Serra i Moret d’assaig, i el Memorial Joan XXIII per la seva tasca a favor de la pau.

El X Memorial Joan Gomis el convoquem:

Justícia i Pau, Cristianisme i Justícia, FundiPau, Mans Unides, Fundació Cultura de Pau, la Facultat de Comunicació Blanquerna de la Universitat Ramón Llull i les revistes El Ciervo i Foc Nou amb el suport del Fons Català de Cooperació al Desenvolpament.