Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss
28/04/2011

Xavier Masllorens, nou president de la Fundació per la Pau

Alfons Banda passa el testimoni del càrrec després de 28 anys al capdavant de la Fundació

El mateix dia que la Fundació per la Pau celebra el seu 28è aniversari, Xavier Masllorens agafa el relleu a Alfons Banda en la tasca de President del patronat de l’entitat. D’altra banda, Carme Suñé assumeix el càrrec de vicepresidenta en substitució de Teresa Dalmau, que es manté com a vocal, i Gabriela Serra serà la nova tresorera de l’entitat en substitució de Xavier Masllorens que ocupava aquest càrrec fins al seu nomenament com a President.

Nota de premsa – 28 d'abril de 2011

XAVIER MASLLORENS, NOU PRESIDENT DE LA FUNDACIÓ PER LA PAU

Masllorens agafa el relleu a Alfons Banda, que ha estat 28 anys al capdavant de l’entitat
El canvi es fa efectiu el mateix dia que la Fundació celebra el seu 28è aniversari

El 28 d’abril de 1983 es presentava públicament a Barcelona la Fundació per la Pau amb Alfons Banda com a president. 28 anys després, Banda passa el testimoni a Xavier Masllorens, que també forma part de l’entitat des del seu naixement.

Tot i deixar la presidència, Alfons Banda es mantindrà en el patronat i també s’incorporarà al Comitè Internacional de la Fundació per la Pau amb l’encàrrec de coordinar-lo.

Xavier Masllorens és llicenciat en psicologia i té formació en Administració i Direcció d’Empreses. Compta amb una llarga trajectòria en el món de les organitzacions socials i la cooperació internacional on ha ocupat diversos càrrecs directius. Actualment és director de l’ONG Educació Sense Fronteres. També és membre del Consell Assessor de la Fundació Catalana de l’Esplai i de l’Observatori del Tercer Sector. És autor de diverses publicacions, entre las que destaquen “El cinquè poder. La solidaritat activa” i “Els Objectius del Mil·lenni. No hi ha excuses”.

Alfons Banda, llicenciat en química, s’ha centrat en l’àmbit de la docència i de la direcció de centres educatius. En la seva darrera etapa professional ha treballat en aplicacions informàtiques per a l’ensenyament. Molt involucrat en el treball per la pau a Catalunya, va ser fundador de la Fundació per la Pau i ha estat implicat en diverses organitzacions i iniciatives de pau. Impulsor de la idea de la creació de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP), actualment n’és membre de la Junta de Govern. Ha escrit dos llibres sobre educació i cultura de pau “Educació per la Pau” i “Cultura de pau” i ha participat en diverses obres conjuntes. Actualment col·labora a les planes d’opinió del diari El Punt.

A més del canvi en la presidència, també hi ha hagut altres variacions en els càrrecs del Patronat de la Fundació per la Pau:
Carme Suñé assumeix el càrrec de vicepresidenta en substitució de Teresa Dalmau, que es manté com a vocal del patronat, i Gabriela Serra serà la nova tresorera de l’entitat en substitució de Xavier Masllorens que ocupava aquest càrrec fins al seu nomenament com a President.

Patronat de la Fundació per la Pau:
President: Xavier Masllorens; vicepresidenta: Carme Suñé; secretari: Francesc Gusi; tresorera: Gabriela Serra; vocals: Alfons Banda, Teresa Dalmau, Enric Masllorens, Josep Maria Queralt, Antoni Sansalvadó, Carles Solà, Francesc Tubau i Rafael Vilasanjuan.

l director de la Fundació per la Pau és Jordi Armadans