Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss
10/07/2018

XIII Memorial Joan Gomis

Obertura del període d’admissió d’obres i candidatures

Cartell convocatòria en català (pdf) / Cartel_convocatoria_en castellano (pdf)

Un any més, s’obre la convocatòria del premi de periodisme solidari Memorial Joan Gomis. Amb aquest guardó els convocants volen promoure el periodisme solidari sobre persones, institucions o col·lectius que lluiten contra les desigualtats Nord-Sud, la pobresa i l’exclusió social o que destaquen pel seu compromís a favor de la solidaritat, la pau, els drets humans i l’entesa entre cultures i religions.

Amb aquest criteri, el Memorial premia una obra periodística, escrita o audiovisual, inèdita o publicada i la trajectòria d’una persona, institució, mitjans, programes o iniciatives. Ambdues modalitats han de compartir i promoure els valors solidaris del Memorial.

El premi per a cadascuna de les modalitats està dotat amb 1.500 euros. Els premiats, a més, reben un diploma acreditatiu i una il·lustració original elaborada per Joan Gomis.

El termini d’admissió d’originals i candidatures finalitza el 30 de juliol de 2018 i s’han de lliurar per correu electrònic a la direcció memorialjoangomis@gmail.com.

En l’edició anterior van ser premiats Pablo López Orosa, en la categoria d’obra periodística pel seu reportatge La tregua de los zapatos, i en la modalitat de trajectòria periodística, la reconeguda periodista Rosa María Calaf.

El premi està organitzat per Justícia i Pau, Cristianisme i Justícia, FundiPau, Mans Unides, Fundació Cultura de Pau, Facultat de Comunicació Blanquerna – Universitat Ramon Llull, i les revistes El Ciervo i Foc Nou. Com a novetat d’aquesta tretzena edició, s’hi sumen a la convocatòria del Premi, el portal informatiu Catalunya Religió, Lafede.cat i el Col·legi de Periodistes de Catalunya, i compta amb el suport econòmic del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.