18/09/2023

40 anys commemorant el Dia Internacional de la Pau

L’any 1981, l’Assemblea General de les Nacions Unides va proclamar el dia d’obertura del seu període de sessions del setembre “Dia Internacional de la Pau” per commemorar i enfortir els ideals de pau. Posteriorment, es va fixar en el 21 de setembre.

Dos anys més tard, l’abril del 1983, naixia FundiPau, fruit de l’impuls d’un grup de persones convençudes que l’opinió pública és l’eina més poderosa de transformació social. Una opinió pública informada i activa, capaç d’impulsar aquells canvis culturals i estructurals que facin possible l’erradicació de la violència com a forma de relació entre les persones i pobles.

40 anys després continuem amb el mateix convenciment, treballant amb forces renovades per avançar cap a una societat lliure de violències.

Actes pel Dia Internacional de la Pau

20/09 – Xerrada a Cervera: ‘Construcció de pau en temps convulsos. Presentació de la proposta ideològica de FundiPau’ a càrrec d’Antoni Soler, membre de FundiPau. 18.30 a l’Auditori municipal (c/ Majór, 66, Cervera).

21/09 – Col·loqui sobre el documental ‘Generation Ukraine amb la seva directora a Sant Boi de Llobregat, amb la moderació d’Albert Caramés, director de FundiPau. 19 h als Cinemes Can Castellet de Sant Boi (c/ Jaume I, 22-24)

24/09 – Vermut al Jardí de la Pau, i presentació de la Proposta ideològica de FundiPau per part d’Albert Caramés, director de FundiPau, a Lloret de Mar. Organitzat conjuntament amb la Plataforma per la Pau Lloret. De 12 a 14 h, al Jardí de la Pau.

Fins el 3/10 Exposició ‘Armes Nuclears #MaiMés!, a la Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda de Barcelona. Horari de la biblioteca. La mostra fa un repàs dels terribles efectes de les armes nuclears, de la situació actual i de la tasca de la societat civil per prohibir-les.

Coneix el nostre Ideari i els 10 horitzons de pau

Cap a un món en pau. Proposta ideològica de FundiPau. També en castellano i in English.

Mira les nostres càpsules de vídeo ’10 horitzons de pau’:

Ajuda'ns a fer-ne més difusió